ODTWARZANIE DZWIĘKU DO TYŁU (flash cs4, AS2) |
Autor |
Wiadomość |
V
Początkujący

|
Wysłany: Sob 28 Maj, 2011 18:44 ODTWARZANIE DZWIĘKU DO TYŁU (flash cs4, AS2)
|
|
|
Mam następujący problem: zrobiłam animację, na którą można wypływać poprzez przesuwanie kursora. Przesuniecie na lewy skraj animacji cofa ją, przesunięcie dalej podwaja prędkość cofania itd. Do tego powinien pasować dźwięk, powinien odtwarzać się do tyłu razem z animacją. Niestety nie znam sposobu w jaki można cofać dźwięk od każdego momentu trwania animacji.
Jestem w desperacji, PROSZĘ POMÓŻCIE.
Ktoś mi podpowiedział, że powinnam napisać kod w actionscript na przechwytywanie klatek ale AS 2 poznałam w stopniu podstawowym i nie jestem w stanie poradzić sobie z tym sama. Nie wiem nawet czy jest to możliwe do zrobienia.
!!!!! |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Sob 28 Maj, 2011 20:34
|
|
|
Obawiam się, że to nie jest możliwe. Swego czasu zrobiłem obejście poprzez dorzucenie drugiej ścieżki dźwiękowej tylko że "odwróconej", tak że idzie od tyłu. Innego sposobu nie znam |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
eden
Ekspert

Pomógł: 35 razy Dołączył: 04 Sty 2008 Posty: 265 Skąd: warsaw
|
Wysłany: Pon 30 Maj, 2011 12:02
|
|
|
Ciekawe. A jak by tak ustawiać sound.position i odrazu potym sound.play() i znowu zmienić position ? |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Pon 30 Maj, 2011 14:40
|
|
|
Eden, załącz SWI.
Próba zrobienia klatka w tył w załączeniu. Animacja działa, dźwięk do przodu także. Do tyłu: animacja działa , dźwięku brak.
Zdrówko!!! |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
eden
Ekspert

|
Wysłany: Sro 01 Cze, 2011 23:24
|
|
|
Sorka za puźną odpowiedź.
Jakościowo wyszło to cienko, ale masakre można zrobić X D
Podstaw swoj test.mp3 |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2011 07:53
|
|
|
Zrobiłem tak: z serwisu z plikami do odtwarzania uruchomiłem piosenkę october and aprill. Właczyłem AudaCity i wcisnąłem nagrywanie. Po ok 10 sekundach zatrzymałem i zapisałem jako _test1.mp3. Następnie w AudaCity wykonałem polecenie "odwróć w czasie" i zapisałem jako test.mp3.
Posłuchałem co się nagrało i jak to brzmi. Uruchomiłem Twój skrypt. Usłyszałem dźwięki No ale to jednak niekoniecznie już ta piosenka
Da się. Fajnie, że napisałeś skrypta. Jednak sądzę, że pozostanę przy metodach ładowania dwóch mp3 - jednej normalnej, drugiej odwróconej.
Zdrówko! |
 |
|
|
|
 |
eden
Ekspert

|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2011 15:55
|
|
|
Hehe, jak najbardziej nie jest to ładne odtwarzanie do tyłu, a raczej zazynanie piosenki. No nic, Doczekamy actionscript3 w swishu to też będziemy cwaniakować |
|
|
|
 |
^shastaan

Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Pią 03 Cze, 2011 08:38
|
|
|
eden napisał/a: | No nic, Doczekamy actionscript3 w swishu to też będziemy cwaniakować |
rany boskie, aż się boje tej chwili :] |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
 |
|