jeszcze raz to samo. |
Autor |
Wiadomość |
dawiiid
Początkujący

|
Wysłany: Sro 16 Mar, 2011 23:46 jeszcze raz to samo.
|
|
|
Witam,
to moj pierwszy post, niestety od razu z problemem. spedzilem dzisiejszy dzien na szukaniu tematu o dopasowywaniu strony do rozdzielczosci ekranu (automatycznemu dopasowywaniu). i niestety, nie dałem rady! ratujcie! bawiłem się w zmienianie procentowe ustawianie wielkosci na 100%, ale to powodowalo zmniejszenie mojej strony. Licze na Wasza pomoc! |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Czw 17 Mar, 2011 08:30
|
|
|
Witam Ślązaka. Zachęcam do używania znaków diakrytycznych - tutaj informacje:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Znaki_diakrytyczne
Umożliwi to właściwe odczytanie i interpretację prośby o wykonanie czegoś.
Załącz SWI oraz HTML i inne pliki, z którymi masz problem. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
dawiiid
Początkujący

|
Wysłany: Czw 17 Mar, 2011 12:52
|
|
|
Wczoraj już było bardzo późno i nie miałem siły pisać poprawnie, a jako student polonistyki mam też tego po dziurki w nosie, ale do rzeczy. Chodzi mi o regułę, bo z tym problemem spotykam się na moich stronach nie po raz pierwszy, że w innych rozdzielczościach nie wygląda tak jak trzeba. W jaki sposób zapisać stronę bądź dodać do niej skrypt, aby wyglądała na każdej rozdzielczości tak samo? |
|
|
|
 |
^shastaan

Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Czw 17 Mar, 2011 16:04
|
|
|
Generalnie albo się źle wyraziłeś albo oczekujesz niemożliwego.
Nie ma opcji by w każdej rozdzielczości wyglądało tak samo bo zmienia się rozdzielczość :]
Jeśli jednak chodzi Ci o takie rozwiązanie jak na przykład na stronach:
www.lumennoctis.com lub www.kreopka.com lub www.kreopka.com/KEG to zajrzyj do tego tematu:
http://swish.wodip.opole....opic.php?t=5313
i poszukaj pliku FITSTAGE.rar - ja to rozwiązuję w ten sposób.
Było tam dużo pytań do tego rozwiązania więc w ogóle polecam ten temat. |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
 |
dawiiid
Początkujący

|
Wysłany: Czw 17 Mar, 2011 17:07
|
|
|
Dobra, to może najprościej jak się da u mnie strona jest fajnie dopasowana, nie twierdzę, iż na cały ekran, ale teksty są czytelne i fajne, gdy oglądam ją na innym komputerze (z inną rozdzielczością), to strona jest np. sporo mniejsza, przez co nieczytelna i nie nadaje się do użytku. Jak temu zapobiec? |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Czw 17 Mar, 2011 18:35
|
|
|
HTML: szerokość i wysokość na 100%. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
dawiiid
Początkujący

|
Wysłany: Czw 17 Mar, 2011 18:45
|
|
|
po ustawieniu rozmiarów na 100% strona jest pomniejszona parokrotnie, natomiast obszar swisha (którego nie ma w projekcie) , jest na całą stronę. Wydaje mi się, ze gdzieś tu o takim przypadku czytałem, aczkolwiek nie było odpowiedzi jak to rozwiązać. |
|
|
|
 |
mielu

Pomógł: 131 razy Wiek: 48 Dołączył: 06 Kwi 2006 Posty: 1177 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Czw 17 Mar, 2011 18:49
|
|
|
Może link do strony?? |
|
|
|
 |
dawiiid
Początkujący

|
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Czw 17 Mar, 2011 21:45
|
|
|
Czy jesteś pewien, że ten HTML jest wypluty przez SWISH? |
 |
|
|
|
 |
dawiiid
Początkujący

|
Wysłany: Czw 17 Mar, 2011 22:26
|
|
|
tak jestem pewien, jest tam parę dodatków, ale goła wersja ze swisha reaguje tak samo. Więc jeszcze raz przy parametrach na 100% strona jest pomniejszona a obszar działania swisha (że jak klikam prawym to widzę menu animacji) jest na całej stronie. Jak temu zapobiec? |
|
|
|
 |
^Januszr

|
Wysłany: Sro 23 Mar, 2011 09:34
|
|
|
popatrz sobie na to i zaimplementuj do siebie. To jest jakiś mój staaaary post ze swishzone.com. |
 |
|
|
|
 |
|