przniekanie zdjęć na obrazie.... POMOCY |
Autor |
Wiadomość |
andreo95
Początkujący

|
Wysłany: Nie 20 Mar, 2011 14:01 przniekanie zdjęć na obrazie.... POMOCY
|
|
|
witam, proszę o pomoc w stworzeniu animacji która miała by wyglądać tak: jest pokazany pewien obraz (foto twarzy) i w niego po kolei mają wnikać 3 obrazy np. zdjęcie ognia, wojen, katastrof...cała nimacja w planie wygląda tak: pojawia sie fotka twarzy i po sekundzie lekko przenika przez nią obraz wojny potem wolno zanika i wnika forta ognia i za chwila znika....
bardzo proszę o pomoc mam wykonać prezentacje na przestawnie i od górnie zażyczono sobie taką prezentacje....jestem raczej phhotoshopowcem hehe |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Nie 20 Mar, 2011 15:25
|
|
|
Jednej fotografii daj efekt FADEOUT a tej co ma się pojawić FADEIN. Jak to zrobisz i nadal będą problemy to załącz SWI. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
andreo95
Początkujący

|
Wysłany: Nie 20 Mar, 2011 17:06
|
|
|
dzięki za podpowiedź wkońcu jakaś konkretna rada...ymm a jak zrobić żeby krawędze byly rozmyte a najlepiej cały obraz był lekko przezroczysty?? |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Nie 20 Mar, 2011 18:29
|
|
|
do obrazka daj skrypt:
Kod: | onSelfEvent (load) {
this._alpha = 90;
} |
Gdzie 90 to wartość odnosząca się do braku przezroczystości - czyli przezroczystości jest 10 (%) - mam nadzieję, że to właśnie znaczy Cytat: | był lekko przezroczysty |
Cytat: | wkońcu jakaś konkretna rada | - to Twój 2 post - gdzie są te niekonkretne odpowiedzi? |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
|