Wyświetlenie tekstu po naciśnięciu przycisku |
Autor |
Wiadomość |
dawidbtg
Początkujący

|
Wysłany: Wto 22 Mar, 2011 14:09 Wyświetlenie tekstu po naciśnięciu przycisku
|
|
|
Witam,
chcę zrobić przycisk , po naciśnięciu którego wyskakują informacje na dany temat. Tylko nie wiem jak zrobić tak że naciskam i mogę puścić a informacje będą dopóki nie nacisne innego przycisku... Póki co doszedłem do tego że wyskakują jak trzymam kursor myszki na przycisku, ale gdy tylko zdaję nim to one znikaja ;/ |
|
|
|
 |
Piotr
Ekspert

|
Wysłany: Wto 22 Mar, 2011 15:08
|
|
|
Załącz SWI bo tak można się jedynie domyślać co (nie)zrobiłeś ...
Pozdrawiam ... |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Wto 22 Mar, 2011 17:38
|
|
|
Piotr, ma rację.
Nie za bardzo jestem w stanie zrozumieć, że chciałeś zrobić przycisk działający po naciśnięciu a zrobiłeś przycisk działający po najechaniu
Może tak:
zrób sobie pole textowe. Napisz w nim OPIS. Skonwertuj do MovieClipa. Na pierwszej klatce MovieClipa daj STOP na drugiej klatce MovieClipa daj STOP. Na pierwszej klatce MovieClipa textowi nadaj akcję remove. Na drugiej klatce movie clipa textowi nadaj akcję PLACE. Nazwij MovieClipa słowem OPIS.
Akcja do guzika po za MovieClipem nazwanym OPIS:
Kod: | on (press) {
OPIS.gotoAndStop(2);
}
on (rollOut) {
OPIS.gotoAndStop(1);
} |
Jak będą kłopoty załącz SWI wykonane według wyżej opisanej instrukcji. Podaj także na który produkt Swish masz licencję.
PS. możesz także użyć visible - ale to za kilka miesięcy |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
|