Skalowanie Sprite'a (zdjęcia) przy full screen - wygładzanie |
Autor |
Wiadomość |
Lepikur
Przyjaciel

|
Wysłany: Sob 29 Sty, 2011 14:33 Skalowanie Sprite'a (zdjęcia) przy full screen - wygładzanie
|
|
|
Witam, mam zrobioną animacje http://elgrym.pl/mariusz/ która się dostosowuje do okna przeglądarki. Animacja ma rozdzielczość 1500x1050, w tej animacji mam utworzonego MovieClipa (oczy + menu nad nimi) który też się skaluje proporcjonalnie.
Mam następujący problem: podczas tego skalowania robią mi sie pixele na tym obrazku z oczami (głównie to widać przy długich rzęsach. Wiem że jest jakaś opcja "don't smooth" którą trzeba odznaczyć żeby było takie wygładzanie ale nigdzie takiej opcji nie widze w Swish Max4.
Dodam że gdybym rozciągnął ręcznie ten obrazek z oczami (np dał 200% obrazka) w jakimś programie graficznym to jest wszystko fajnie, pixele się nie robią, tylko takie delikatnie, nie rażące po oczach rozmycie)
Dzieki za pomoc
PS: Może na waszych przeglądarkach tego nie będzie tak widać, ale przy większych rozdzielczościach robi się problem
[ Dodano: Sob 29 Sty, 2011 15:09 ]
Ok, opcja odnaleziona, problem wyeliminowany. Chodzi o "allow smooth" w opcjach zdjęcia i wszystko gra |
|
|
|
 |
^shastaan

Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Sob 29 Sty, 2011 16:40
|
|
|
Faktycznie oczy wyglądają dobrze ale tekst w menu już nie... 1920x1200 to już bardzo psuje. Nie mówię o większych... |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
 |
Lepikur
Przyjaciel

|
Wysłany: Sob 29 Sty, 2011 23:19
|
|
|
No tak, dzięki za uwagę, juz zamieniłem na vektory
[ Dodano: Nie 30 Sty, 2011 09:09 ]
Mógłby ktoś sprawdzić tą wersje -> http://www.elgrym.pl/strona1 czy sie nic nie rozjeżdza, nie robią się pixele, i czy nic Was tutaj nie drażni dzieki |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Nie 30 Sty, 2011 09:18
|
|
|
chyba coś nie tak.
Ten znaczek wydaje się być ucięty z prawej strony, druga "gałązka" od dołu (?)
Ponadto - aż się prosi przepisać go do vektora. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
Lepikur
Przyjaciel

|
Wysłany: Nie 30 Sty, 2011 09:29
|
|
|
Dzieki, jako tło dałem tylko jendolity kolor w animacji i robią sie takie problemy. Będe musiał chyba tło dać jako obrazek który się skaluje w trakcie zmiany rozmiarów okna przeglądarki, wtedy było wszystko ok. A z logo faktycznie, ale na razie to są wersje mocno testowe
Dam zaraz zmienioną wersję i napisz tylko czy ten czarny kwadrat się wyeliminował
[ Dodano: Nie 30 Sty, 2011 09:35 ]
Ok, teraz jest ok? www.elgrym.pl/strona1 |
|
|
|
 |
|