Pomoc "Rozdziel na części" skad te linie ? |
Autor |
Wiadomość |
klimczok
Początkujący

|
Wysłany: Pon 25 Paź, 2010 19:06 Pomoc "Rozdziel na części" skad te linie ?
|
|
|
Witam tworze baner klikam prawym na rozdziel dodaje efekt i na banerze po exporcie do html pojawiaja sie linie bo dzieliłem to na 5 /5 jak usunać te linie ? |
|
|
|
 |
^shastaan

Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Pon 25 Paź, 2010 19:41
|
|
|
Rozpisz się nieco bardziej. Podziel wypowiedź na zdania. Dodaj przecinki, kropki i inne takie śmieszne rzeczy. Naprawdę trudno skumać o co chodzi Ci. =] |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
 |
klimczok
Początkujący

|
Wysłany: Pon 25 Paź, 2010 20:31
|
|
|
Uzywam SwishMAx2. Otwieram obrazem o rozmiarze 958x271 piks klikam na obraz prawym rozdziel na części, nastepnie doaje przez wstaw efekt " pojawiaj się ścieraj" na osi cczasu daje 80 i podczas exportu do html+swf baner ma efekt owszem ale z liniami gdzie dzieliłem na 5 częsci. Chce osiągnąć taki efekt http://www.swishzone.com/...ed&link_id=1972 tu nie widac pasków czy linii. |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Pon 25 Paź, 2010 20:43
|
|
|
No to pokaż ten banner - najlepiej załącz SWI.
A jak już nie chcesz, to spróbuj od d...y strony - nie rób pojawiania fotografii tylko odkrywanie i nie będzie "szczelin". |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
Ostatnio zmieniony przez Januszr Pon 25 Paź, 2010 20:48, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
^shastaan

|
Wysłany: Pon 25 Paź, 2010 20:45
|
|
|
Rozwiązanie jest podane w tym linku.
"Otwórz grupę, zaznacz wszystkie kawałki, otwórz panel transform, zmień 100% na 104%..."
A w ogóle to powinieneś to zrobić na maskach.
Zacznij od ostatniej pozycji w menu tego:
http://swish.wodip.opole.pl/lekcje/index.html |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
 |
klimczok
Początkujący

|
Wysłany: Pon 25 Paź, 2010 21:12
|
|
|
tu jest problem bo uzylem 104% nie moge dodac zalacznika bo mam komunikat ze swf jest niedozwolone/. |
|
|
|
 |
^shastaan

|
Wysłany: Wto 26 Paź, 2010 00:04
|
|
|
Na 104% nadal widać linie? To spróbuj zwiększyć jeszcze trochę.
Swoją drogą, nie wiem czemu ktoś sugerował to rozwiązanie, uważam, że jest conajmniej niepoprawne bo zniekształca zdjęcie.
Olej to i zrób na maskach.
Masz przyklad w załączniku, pobaw się z różnymi efektami i rozłożeniem ich w czasie (tak, wiem, używasz SM2 i nie możesz otworzyć -> ściągnij triala SM3 i otwórz, przy okazji się zastanów czemu masz SM2). |
|
|
|
|
 |
klimczok
Początkujący

|
Wysłany: Wto 26 Paź, 2010 06:46
|
|
|