|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Tekst -jak dodac czcionke z zewnątrz edycja czcionek systemu |
Autor |
Wiadomość |
los
Początkujący

|
Wysłany: Sro 17 Lis, 2010 15:33 Tekst -jak dodac czcionke z zewnątrz edycja czcionek systemu
|
|
|
Witam
mam w scenie dużo tekstu - tekst jest mało wyrazny rozmyty.
przestudjowalem forum i rozwiazania typu uzycie czcionki pixelowej oraz w transformacji osie x y z liczbami całymi nic nie dały.
pieknie wychodzi tekst za pomoca czcionek systemowych ale : i tu pytanie jak go edytowac i czy wogole sie da , powiekszyc , zmienic kolor ale tylko w kilku wyrazach w całosci tekstu.
prosze jeszcze o odpowiedz czy mozna wstawic do swishmaxa czcionke pixelowa, sciagnelem takie ze strony beeex.net ale nie wiem jak z nich skorzystac w swishmaxie jak je tam umiescic.
moze jeszcze znacie jakies metody zeby tekst nie byl rozmazany
dziekuje z gory |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Sro 17 Lis, 2010 17:54
|
|
|
Fonty wybiera się tak jak zwykle....
Nie wiem jak mogę pomóc, skoro nie załączyłeś fonta z problematycznym swi.
Zwykle fonty są w katalogu windows/fonts i można w każdej aplikacji do edycji wybrać dowolną czcionkę.
Być może restart SwishMax pomoże a jak nie to może Winzgroze przebootować?
Fonty pixel zawsze wyglądają dobrze, chyba, że zmieniłeś ich wielkość np poprzez zamknięcie w MovieClip i zmiane rozmiaru tego movieclipa.
Ale jak już pisałem - bez SWI ciężko zobaczyć |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.06 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|
|