Wysłany: Sro 10 Lis, 2010 15:07 Sprite i wczytywanie do niego filmiku swf
Witam mam banner (jest to importowany plik .avi) + skrypty. Po exportowaniu go do swf jest tylko białe tło
Szukając odpowiedzi na to pytanie dowiedziałem się, że trzeba ten plik avi trzeba przekonwertować do formatu swf. Zrobiłem tak lecz teraz mam problem gdyż następnie trzeba wczytać "tego swf w swishu do sprite'a". Czytałem o tworzeniu sprite'ów lecz gdy tworzę jakiś kształt chcąc stworzyć sprite'a to nie mam opcji "Group as Sprite" Nie mam tego w pełnej wersji SWiSH Max'a 2 ani w trialu SWiSH Max'a 4.
Jeżeli da się to jakoś naprawić/włączyć to proszę o pomoc. Jeżeli nie da rady to czy mogę jeszcze jakimś innym sposobem importować ten plik wideo do SWiSH'a ?
Edit: Problem rozwiązany. Otworzyłem plik swf poprzez File>Open, potem wkleiłem skrypt dodałem dźwięk i wszystko działa
Masz tę opcję pod "convert to" i pod "group as" zarówno w SWiSH Max 2 jak i 4 tylko, że od dłuższego czasu sprite przejął nazwę Movie Clip.
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Strona wygenerowana w 0.07 sekundy. Zapytań do SQL: 11