Ładowanie swf do swf |
Autor |
Wiadomość |
Lepikur
Przyjaciel

|
Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 08:48 Ładowanie swf do swf
|
|
|
Witam, mam problem z ładowaniem do animacji Flash zewnętrznego movieClipa. Wcześniej mi działało, jednak po formacie, i ponownym zainstalowaniu Swish Max2 juz nie dziala.
Gdy klikam na link "Ksiega gości" to skacze do klatki numer 134, w ktorej powinien sie pobrac MovieClip -> duszek.loadMovie("ksiega.swf")
Prosze o pomoc.
Plik wysylalem na swoj serwer: www.lepikur.webd.pl/projekt.rar |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 09:03
|
|
|
A mi działa - export do swf do tego samego katalogu co plik ksiega.swf i uruchom wyexportowany plik. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
Lepikur
Przyjaciel

|
Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 09:13
|
|
|
Faktycznie działa, poprostu nie sprawdzałem na wyexportowanym pliku tylko w trakcie tworzenia animacji.
Zauważylem teraz dziwną rzecz. Gdy robiłem animacje i chcialem ją odrazu odtworzyć w Swishu to nie działał loadMovie, dopiero jak wyexportowalem SWF to zobaczylem ze plik wynikowy juz działą, ...i gdy wrocilem ponownie do odtwarzania animacji za pomocą Swish'a to juz normalnie pokazywał efekt pracy loadMovie.
...moze komus przyda sie ta informacja na przyszłość
Jeszcze raz dzieki! |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 10:37
|
|
|
Lepikur, ustawienia programu:
-> Tools
-> Preferences
-> ustawić SWI FOLDER
I bedzie śmigać na podglądzie w Swish. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
|