ladowanie jpg z katalogu help! |
Autor |
Wiadomość |
tadeush
Początkujący

|
Wysłany: Pon 05 Lip, 2010 12:01 ladowanie jpg z katalogu help!
|
|
|
Po pierwsze witam wszystkich - moj pierwszy post, wiec wypada sie przywitac
Jako laik zdaje sobie sprawe, ze moj problem zapewne jest banalny, ALE dla mnie to mur, wiec prosze o pomoc.
Chce zrobic galerie w ktorej z katalogu beda ladowane miniaturki w postaci kwadratow, a po kliknieciu na miniatorke ma sie pojawiac cale zdjecie w nowym oknie dopasowanym do wielkosci zdjecia, ktore rowniez bedzie w katalogu.
jak w temaci - HELP!!!
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
^shastaan

Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Pon 05 Lip, 2010 13:09
|
|
|
A czego konkretnie nie możesz tu zrobić? Bo nie wiem, mamy zrobić za Ciebie?
Załącz swi to poprawimy co nie działa albo zapytaj konkretnie bo teraz to mogę równie dobrze zacząć tłumaczyć że musisz utworzyć kwadrat i nadać mu wypełnienie obrazkiem...
Masz już coś? |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Pon 05 Lip, 2010 14:46
|
|
|
shastaan, tak - mamy zrobić za niego. To koncert życzeń |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
tadeush
Początkujący

|
Wysłany: Pon 05 Lip, 2010 15:16
|
|
|
przepraszam, faktycznie malo precyzyjnie sie wyrazilem.
Chodzilo mi o to, czy moglby ktos podszepnac mi jakiej opcji (funkcji) mozna by uzyc do wczytywania miniaturek z folderu z reszta mam nadzieje sobie poradzic |
|
|
|
 |
^shastaan

Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Pon 05 Lip, 2010 16:03
|
|
|
Wsadzasz miniaturke do folderu i uzywasz skryptu Kod: | loadMovie("miniaturka.jpg"); |
O to Ci chodziło? Pewnie nie ale dalej nie znalazłem załączonego SWI więc muszę zgadywać ;] |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
 |
|