|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
pętla w miniMaxie |
Autor |
Wiadomość |
MINIMA
Bywalec

|
Wysłany: Wto 08 Cze, 2010 17:13 pętla w miniMaxie
|
|
|
Witam wszystkich.
Pytanie od początkującego w animacjach Flash.
Czy da się zrobić pętlę w minimaksie?
Wygląda to tak, że pierwsze 100 klatek leci sobie animacja polegająca na ustawianiu się napisów a potem zaczynają się przeglądać zdjęcia. Zależy mi na zapętleniu samych zdjęć bez konieczności ponownego oglądania ustawiających się napisów.
Niestety w mini nie ma możliwości pełnej edycji skryptów, nad czym ubolewam :cry: .
Wstępna koncepcja na www.minima.com.pl
Dodam, że chodzi o drugą stronę.
Będę wdzieczny za podpowiedź.
Pozdr. |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Wto 08 Cze, 2010 20:03
|
|
|
Tak, da się. Wystarczy, że na końcu animacji z przeglądaniem zdjęć dasz skrypt:
Kod: | onFrame (AAA) {
gotoAndPlay(100);
} |
Gdzie AAA to klatka końca animacji.
Kup sobie SM3 - to fajniejsze narzędzie
Aha i jeszcze jedno: o wiele łatwiej jest jak załączysz SWI - wtedy nie domyślamy się co i jak i gdzie. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
MINIMA
Bywalec

|
Wysłany: Wto 08 Cze, 2010 20:46
|
|
|
No faktycznie się da. Tak to bywa na początku, że sprawy oczywiste wcale nie są oczywiste
Powiem szczerze, że myślałem nad SM3 i dopiero teraz widzę, że trzeba było dołożyć parę stówek ... Może przyjdzie czas na upgrejta.
Nawet chciałem wkleić swfa, ale coś mi nie chciał dołączyć, może dlatego że miał 550KB?
Wielkie dzięki za pomoc. |
_________________ www.minima.com.pl |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.12 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|