Otwieranie innego swf jako podstrony, wiem ze bylo ale.... |
Autor |
Wiadomość |
maciey75
Mistrz
Pomógł: 15 razy Wiek: 49 Dołączył: 20 Lip 2005 Posty: 151 Skąd: pyra w wawie
|
Wysłany: Sro 20 Lip, 2005 20:02 Otwieranie innego swf jako podstrony, wiem ze bylo ale....
|
|
|
witam wszytkich serdecznie po raz pierwszy
ja z pytaniem jak w temacie, otoz mam sobie gotowy projekcik i propobuje wywolac inny swf. Robie jak to napisak kolega tAboon w jednym z postow, czyli mam sprite i mam przycisk z przypisana funkcja "on press", sprite ma zaznaczony "target" no i plik ktory ma byc wywolany znajduje sie w tym samym katalogu co reszta. wyskakuje mi okienko ze sa bledy i mam se sprawdzic debug panel. co ciekawe, gdy kaze mu robic dalej otwiera sie swf ale tylko on (bez reszty strony). mecze to juz drugi wieczor i stracilem cierpliwosc wiec prosze o pomoc. jak robie jakis podstawowy blad to mnie nie bluzgajcie ale dopiero co poznaje swishmaxa
komunikat z debug panela:
ERROR: Cannot find target 'tekst' in statement:
Scene_1.ofirmie::on (press) {
::tekst.loadMovie("ofirmie.swf")
Referenced from: "_root.__ofirmie.instance2"
(check that this target has been placed and hasn't been removed)
pzdr
maciey75 |
|
|
|
|
roland
Site Admin Roland Zimek
Wersja SWiSH: Max4
Pomógł: 31 razy Wiek: 57 Dołączył: 21 Sty 2005 Posty: 424 Skąd: Opole
|
Wysłany: Czw 21 Lip, 2005 06:21
|
|
|
Sprawdź dwie sprawy:
1. Czy plik z duszkiem jest w tym samym folderze co animacja go wywołująca (bo tak to wynika z podanego przez Ciebie skryptu)
2. Jeżeli nie wczytuje duszka jedynie podczas testowania animacji przy pomocy polecenia File > Test, to ustaw właściwy folder poprzez Tools > Preferences i zakładka Player. W górnej części określ folder do którego ma się odnosić. |
|
|
|
|
maciey75
Mistrz
Pomógł: 15 razy Wiek: 49 Dołączył: 20 Lip 2005 Posty: 151 Skąd: pyra w wawie
|
Wysłany: Pią 22 Lip, 2005 18:16
|
|
|