Ruch Ciągły |
Autor |
Wiadomość |
ozzi
Przyjaciel

|
Wysłany: Sob 27 Mar, 2010 12:33 Ruch Ciągły
|
|
|
Cześć,
Więc kolejne kłody pod moje nogi a mianowicie mam scenę na niej coś tam lata i rusza sie po wykonaniu ruchów na końcu mam zapięty stop, ale 3 napisy muszą poruszać się bez przerwy zmianiłem je w klipy i nadałem im ruch i na klipie skrypt
onFrame (1) {
gotoAndPlay(1);
}
ale niestety kupa po wykonaniu rychu napis zatrzymuje sie w miejscu . Poradźcie jak zrobic aby cały czas ruszał sie nonstop. |
|
|
|
 |
Piotr
Ekspert

|
Wysłany: Sob 27 Mar, 2010 13:37
|
|
|
a ruch nadałeś klipom czy ich zawartości ? bo jeśli zawartości to nie musisz klipa skryptować, wystarczy tylko nadanie ruchu a animacja będzie się sama zapętlać.
Pozdrawiam ... |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Sob 27 Mar, 2010 13:45
|
|
|
Skonwertuj animację (obiekt z efektem) do MovieClip. I będzie się kręcić w kółko. MovieClip to jakby film w filmie. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
ozzi
Przyjaciel

|
Wysłany: Sob 27 Mar, 2010 13:47
|
|
|
no własnie nie mam tak klip--- text na text ma nadany ruch, i w pierwszej wersji tak było i nie dzialało ( w swishu maxie i maxie2 działało) więc poradziłem się ze trzeba klip oskrytować ale i tutaj kupa nie dziala i tak jak mówie w poprzednich wersjach faktycznie samo sie zapętlało a tutaj nie chce i nie wiem co jest nie tak
[ Dodano: Sob 27 Mar, 2010 13:57 ]
no widzisz Januszu ja mam dokladnie zrobione jak ty i co najlepsz moj klip nie dziala a jak wkleiłem twoj klip i dodałem moj text to działa :D nie znane są wyroki boskie Dziękuje |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Sob 27 Mar, 2010 15:43
|
|
|
Zawsze możesz załaczyć SWI - czyli plik, z którym masz kłopot. Chyba że to jest jakieś super extra arcydzieło i nie chcesz dzielić się... W tym drugim wypadku mogę jedynie domyślac się co jest nie tak - a z domyślania niekiedy niewiele wychodzi .... |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
|