|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Kłopot z przyciskami. |
Autor |
Wiadomość |
janek
Fachowiec

|
Wysłany: Czw 25 Mar, 2010 01:50 Kłopot z przyciskami.
|
|
|
Powiedzcie proszę co robię zle.Stronę startową z przyciskami zrobiłem w SM2.Pozostałe strony to zwykłe html.
Linki działają ale jesli wcisnę przycisk ze strony startowej do strony B to strona B się otwiera ale startowa nie znika.
Kiedy wciskam powrót ze strony B do startowej otwiera mi się nowa strona startowa i mam już dwie.
Jak robiłem przyciski:
Tekst i shape zgrupowałem jako Button
Wszedłem do Script>browser/networh>get url i zapisałem link (dwa razy ten sam)
Wróciłem do sceny,dodałem do przycisku efekt slide in,przekonwertowałem przycisk na movie clip. |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Czw 25 Mar, 2010 06:51
|
|
|
W zależności od tego jak ustawisz opcję otwierania skrypt powinien wyglądać tak:
To otworzy w tym samym oknie
Kod: | on (release) {
getURL("http://www.jakaswww.pl", "_self");
} |
to otworzy w nowym oknie
Kod: |
on (release) {
getURL("http://www.jakaswww.pl", "_blank");
}
|
Może być jesszcze _parent i _top, tak więc w zależności do jakiego okna chcesz przekierować połączenie, tak ustaw.
Konwertowanie butona do MC może dużo namieszać. Staraj się konwertować obiekty z efektami najpierw do klipów a potem do buttonów. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
janek
Fachowiec

|
Wysłany: Czw 25 Mar, 2010 12:11
|
|
|
Dzięki za odpowiedz.Zaraz ruszam do boju
[ Dodano: Czw 25 Mar, 2010 13:38 ]
Zmieniłem na "_self"); i smiga bez problemu.Jeszcze raz duże dzięki.
Przy okazji jeszcze jedno pytanie.Przeczytałem na forum,że aby strona widoczna była na całym ekranie we wszystkich rezolucjach monitora należy w dokumencie html zmienić wymiary obrazu na 100%.W dokumencie znalazłem dwie takie pozycje ale przy ich zmianie na monitorze obraz zmniejsza się do bardzo małych rozmiarów zamiast rozciągać na cały ekran.Rezolucja mojego monitora jest 1920x1080.Co robię zle? |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.23 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|