Witam!
Jestem tu nowy i mam wielki problem. Potrzebuje do szkoły zrobić tzw. karaoke z piosenki w tym właśnie programie, a nie ukrywam ze jestem dość "ciemny" z informatyki... Mógłbym liczyć na kogoś pomoc?
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
Wysłany: Sro 24 Mar, 2010 18:42
trzeba było uważnie notować to co nauczyciel mówi...
hehehehe
Weź piosenkę i zaimportuj. Potem stwórz linie tekstu piosenki. Każda linia w osobnym polu textowym. Potem wszystkim textom daj efekt REMOVE na pierwszej klatce. A potem dawaj kolejne efekty PLACE w momentach jak zacznie śpiewać.
Druga opcja to ściągnij text do karakoke z tej piosenki. Powinien mieć zaznaczone "minut:sekund". Daj w Swish szybkość filmu na 1 fps a potem pojawiaj kolejne linie tekstu w odpowiednim momencie wskazywanym przez znaczniki "minut:sekund". Czyli jak będziesz miał np, że "1:23 All the same, take me away, we're dead to the world" to na klatce 60+23 zrób "PALCE". Cała filozofia.
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Strona wygenerowana w 0.24 sekundy. Zapytań do SQL: 14