SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie mogę edytować tekstu w zgrupowanych obiektach
Autor Wiadomość
MrZuk 
Początkujący

Wysłany: Nie 21 Mar, 2010 17:45   Nie mogę edytować tekstu w zgrupowanych obiektach

Witam,
W szablonie "Squared Colors" ze strony swisch-a, ( http://www.swish.pl/tomozebyctwojastrona2/ ) nie mogę zmienić tekstów przycisków menu (about, services, gallery itp.) jeżeli są one zgrupowane. Udaje się to dopiero po rozgrupowaniu obiektów. Bardzo chciałbym uniknąć rozgrupowywania tych obiektów, także bardzo proszę o wskazówkę jak moge to zrobić i czy w ogóle. Dodam że używam SwishMax 3 wersja angielska i chodzi o szablon tam także załączony.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Piotr 
Ekspert

Wysłany: Nie 21 Mar, 2010 18:25   

Jesli korzystasz z szablonu zawartego w SM3 to nie ma z tym problemu - otwierasz ten szablon i po lewej stronie masz kreatora w którym edytujesz/zmieniasz nazwy wszystkich textów wraz z nazwami buttonów.

Pozdrawiam ... :-D=

MrZuk 
Początkujący

Wysłany: Pon 22 Mar, 2010 09:54   

Bardzo dziękuję za pomoc, czasami najprostszych rozwiązań nie można dostrzec :shock:
Ja przechodziłem do edycji w programie zamiast edytować z wizarda. Rozumiem że ten konkretny szablon jest właśnie tak przygotowany, aby początkujący użytkownicy mogli łatwo go edytować.
Natomiast w między czasie okazało się że można jednak edytować z programu poprzez zanaczenie w Menu Outline opcji Toggle outline view. Nie wiem dlaczego tak się dzieje ale jest to także możliwe.

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

smok3n 
Praktyk

Wysłany: Sro 24 Mar, 2010 08:02   

Szablon ma błędy, nie jest to profesjonalna praca, menu się blokuje po kilka takich przejazdach, poklikajcie sobie, zobaczycie.

Odpowiedz do tematu