Nie mogę edytować tekstu w zgrupowanych obiektach |
Autor |
Wiadomość |
MrZuk
Początkujący

|
Wysłany: Nie 21 Mar, 2010 17:45 Nie mogę edytować tekstu w zgrupowanych obiektach
|
|
|
Witam,
W szablonie "Squared Colors" ze strony swisch-a, ( http://www.swish.pl/tomozebyctwojastrona2/ ) nie mogę zmienić tekstów przycisków menu (about, services, gallery itp.) jeżeli są one zgrupowane. Udaje się to dopiero po rozgrupowaniu obiektów. Bardzo chciałbym uniknąć rozgrupowywania tych obiektów, także bardzo proszę o wskazówkę jak moge to zrobić i czy w ogóle. Dodam że używam SwishMax 3 wersja angielska i chodzi o szablon tam także załączony.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
|
 |
Piotr
Ekspert

|
Wysłany: Nie 21 Mar, 2010 18:25
|
|
|
Jesli korzystasz z szablonu zawartego w SM3 to nie ma z tym problemu - otwierasz ten szablon i po lewej stronie masz kreatora w którym edytujesz/zmieniasz nazwy wszystkich textów wraz z nazwami buttonów.
Pozdrawiam ... |
|
|
|
 |
MrZuk
Początkujący

|
Wysłany: Pon 22 Mar, 2010 09:54
|
|
|
Bardzo dziękuję za pomoc, czasami najprostszych rozwiązań nie można dostrzec
Ja przechodziłem do edycji w programie zamiast edytować z wizarda. Rozumiem że ten konkretny szablon jest właśnie tak przygotowany, aby początkujący użytkownicy mogli łatwo go edytować.
Natomiast w między czasie okazało się że można jednak edytować z programu poprzez zanaczenie w Menu Outline opcji Toggle outline view. Nie wiem dlaczego tak się dzieje ale jest to także możliwe.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
smok3n
Praktyk

Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Sie 2009 Posty: 23 Skąd: Lublin
|
Wysłany: Sro 24 Mar, 2010 08:02
|
|
|
Szablon ma błędy, nie jest to profesjonalna praca, menu się blokuje po kilka takich przejazdach, poklikajcie sobie, zobaczycie. |
_________________ Smok3n |
|
|
|
 |
|