po kliknieciu przejscie do innej sceny |
Autor |
Wiadomość |
madhack
Początkujący

|
Wysłany: Sob 13 Mar, 2010 19:39 po kliknieciu przejscie do innej sceny
|
|
|
Witam.
Chciałbym się zapytać jak przejść po kliknięciu w obiekt do innej sceny.
Np. Na jednej stronie "O mnie" pisze tekst na mój temat. A po kliknięciu na menu w "Kontakt" wyświetla się zamiast tekstu "O mnie " mój e-mail. |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Sob 13 Mar, 2010 19:46
|
|
|
daj skrypt do obiektu
Kod: | on (release) {
gotoSceneAndPlay("OMNIE", 1);
} |
I nazwij jakąś scenę OMNIE |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
madhack
Początkujący

|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 07:02
|
|
|
A jest jakaś możliwość by po kliknięciu nie ładowała się cała strona a tylko nowy tekst ? |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 09:34
|
|
|
Jest. Strona czy scena? Jak storna to użyj zewnętrznie ładowanych tekstów, jak scena to np. efekt place na odpowiedniej klatce, do której odnosi się obiekt i kliknięcie.
Odnoszę wrażenie, że łatwiej było by gdybyś porobił kilka tutoriali z tego forum. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
byszek
Bywalec

Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 15 Skąd: podkarpackie
|
Wysłany: Pon 15 Mar, 2010 20:21
|
|
|
a ja myślę, że koledze pewnie wystarczy opis do buttona na mouseover. Proponuję "convert to button" a potem separate over state, tam wkleić text i odpowiednio go ustawić i problem z głowy. Text (napis) (opis) (itp) będzie sie pojawiał w wyznaczonym miejscu po najechaniu na button (text) (opis) (button) (itd) |
|
|
|
 |
|