podgląd z kamery na stronce |
Autor |
Wiadomość |
cool_beny
Początkujący

|
Wysłany: Czw 04 Lut, 2010 21:56 podgląd z kamery na stronce
|
|
|
Witam
Napisałem aplikacje w php która wyciąga z rejestratora zrzut obrazu z 4 kamer po czym łączy go w jeden plik jpg, obraz ten ma pojawiać się na stronce www jako podgląd z kamer dostępny dla wszystkich. W pierwszej kolejności jako "podmieniacz" zastosowałem javascript ale to rozwiązanie nie do końca spełnia moje oczekiwania. Zastanawia mnie czy da się coś takiego napisac we flash-u czyli aplikacje która zasysa obraz stąd http://www.borzecin.pl/kamera.php wyświetla go a następnie co np 1sek podmienia na nowszy tak aby zachować pseudo płynność filmu, oczywiście całość może odbywać się z nieznacznym opóźnieniem tak żeby udało się zbuforować powiedzmy 10 jpg pobranych co sekundę (da to gwarancje jako takiej płynności)
Nie ukrywam że temat flasha jest mi kompletnie obcy, a też jakoś szczególnie dla tej jednej aplikacji nie chce mi się go uczyć. Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc a najbardziej za jakiś szablon kodu. |
|
|
|
 |
Szymciosek
Ekspert

Pomógł: 22 razy Wiek: 33 Dołączył: 20 Lut 2009 Posty: 248 Skąd: Świdnica
|
Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 04:55
|
|
|
Mówisz, że PHP tworzy zrzuty ekranu i je zapisuje ?
Zapisuje pod taką samą nazwą ? Jeśli tak to wystarczyłoby zrobić ładowanie pliku o nazwie "xxx.jpg" i dodać po załadowaniu timer (załóżmy, że PHP robi zrzut co 1s) aby odświeżał ładowanie co 2s, albo 1.5s. |
|
|
|
 |
cool_beny
Początkujący

|
Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 08:25
|
|
|
Nie do końca robi zrzuta a pobiera go z rejestratora (4 odrębne) łączy w jeden i zwraca jako jpg ale tylko przy wywołaniu linku. Zapisywanie obrazków sprawiło by tylko że po jakimś czasie serwer ftp został by zapełniony. |
|
|
|
 |
Szymciosek
Ekspert

|
Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 10:43
|
|
|
Co dokładniej masz na myśli "tylko przy wywołaniu linku" ?
Chodzi o plik który ma być ładowany do flasha, a to JPG i musiałby być albo podmieniany, albo tworzony nowy (nastepny 001,002,003...) i flash to musi odbierać. |
|
|
|
 |
eden
Ekspert

Pomógł: 35 razy Dołączył: 04 Sty 2008 Posty: 265 Skąd: warsaw
|
Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 22:25
|
|
|
poprostu wchodzac na jego php, wywołuje się cały ten ciąg operacji i dostajesz scrina jpg, Wystarczy ze go loadniesz do flasha i tak co chwila. |
|
|
|
 |
Szymciosek
Ekspert

|
Wysłany: Sob 06 Lut, 2010 09:12
|
|
|
To o tym właśnie mówiłem wcześniej, i jest to chyba najlepszy sposób jeśli chcesz użyć Flasha |
|
|
|
 |
|