Jak odczytac stany na LPt lub innym wyjściu w Swishmaxie 3 |
Autor |
Wiadomość |
Grzegorz206
Początkujący

|
Wysłany: Pon 28 Gru, 2009 17:29 Jak odczytac stany na LPt lub innym wyjściu w Swishmaxie 3
|
|
|
Cześć
Jestem początkującym użytkownikiem i proszę o wyrozumiałość jak coś głupiego strzele.
Mam taki problem
Na studiach mam zrobić projekt strony internetowej, wszystko ładnie cycuś mi chodzi tylko została mi jedna rzecz do zrobienia i z tym mam kłopot. Potrzebuje odczytać stany na LPT lub na wyjściu liniowym coś w stylu kolorofonu, jak się zmienia stan na wyjściu to również zmienia się lampka (dioda) w swshmaxie pod wpływem grającej muzyki.
dzięki i narqa |
|
|
|
 |
eden
Ekspert

Pomógł: 35 razy Dołączył: 04 Sty 2008 Posty: 265 Skąd: warsaw
|
Wysłany: Wto 29 Gru, 2009 16:11
|
|
|
ciekawe zadanie, ale problem zbyt ogolny (zwlaszcza ze my tu nie elektronicy) podaj jakis kod czy cos. |
|
|
|
 |
Grzegorz206
Początkujący

|
Wysłany: Wto 29 Gru, 2009 18:50
|
|
|
Może inaczej czy w swismaxie istnieje możliwość zrobienia czegoś podobnego do analizatora widma z winampa który reaguje na mp3 załadowaną do programu?
Szkoda że nie wyjdzie z tym wyjściem liniowym bo reagowałby na wszystkie piosenki,ale cóż.
a kodu jeszcze nie mam do tego szukam i myślę ale jakoś nic nie wychodzi. |
|
|
|
 |
Szymciosek
Ekspert

Pomógł: 22 razy Wiek: 33 Dołączył: 20 Lut 2009 Posty: 248 Skąd: Świdnica
|
Wysłany: Wto 29 Gru, 2009 19:21
|
|
|
Nie wiem jak w swishu, ale we flashu widziałem takie coś, ładuje się mp3 i jak leci to tam coś skacze w rytm. |
|
|
|
 |
eden
Ekspert

Pomógł: 35 razy Dołączył: 04 Sty 2008 Posty: 265 Skąd: warsaw
|
Wysłany: Sro 30 Gru, 2009 15:17
|
|
|
jesli chodzi o wyswietlenie spectrum mp3 to a action script2 jest to niemozliwe podczas run-time"u. Mozesz to obejsc uzywajac jakiegos programu co zapisze wszystkie wyniki i pozniej wczytasz je do programu ustawiajac animacje. Ale najlepiej jak zrobisz to we flash i w actionscript3 ktory ma specialnie do tego klase. |
|
|
|
 |
Grzegorz206
Początkujący

|
Wysłany: Pią 01 Sty, 2010 20:13
|
|
|
nie wiesz może czy nie da się tego zrobić w Javascrpt-cie, bo jak narazie to ja to czarno widzę.
Pomóżcie bo już sam nie wiem jak to zrobić. |
|
|
|
 |
|