| Przechodzenie miedzy scenami | 

| Autor | Wiadomość | 

| dominikm Początkujący

| 

|  Wysłany: Sro 09 Gru, 2009 06:22   Przechodzenie miedzy scenami |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam 
 Mam taki problem mam plik swf do którego ładuje inny plik swf, w tym ładowanym pliku są 2 sceny i 2 przyciski do przechodzenia miedzy scenami. I teraz po załadowaniu pliku nie można przejść do drugiej sceny ponieważ po wciśnięciu przycisku nie przechodzi do następnej sceny w ładowanym pliku a odtwarza się główny plik swf od 1 klatki.
 W pliku ładowanym mam taki kod do przycisku :

| Kod: |  	  | on (press) {
 gotoSceneAndPlay("aaa", 1);
 }

| 
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| ^shastaan   

| 

|  Wysłany: Sro 09 Gru, 2009 09:58 |   
 |  
               | 
 |  
               | No i checa... Siedze w swishu od 2004 roku i nigdy mi się cos takiego nie zdażyło.
 Aż do wczoraj...
 Odpaliłem do poprawek stronę klienta sprzed 2 lat bodajże i zacząłem się z tym głowić, wyrywać sobie włosy z głowy itp... (mam nadzieje, że jestem jakiś otępiały i że jest na to bardzo proste wyjaśnienie)

Skrypt
 umieszczony gdziekolwiek w swf ładowanym do _root.jakistamMC startuje od nowa _root, mimo, że unikalna_nazwa_sceny jest w tym ładowanym swfie... 	  | Kod: |  	  | gotoSceneAndPlay("unikalna_nazwa_sceny", x); | 

To podstawowa nawigacja a ja zamiast odpowiadać to pytam bo sam musiałem problem obejść zamiast rozwiązać...

hilfe...
 |  
				| _________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl

|  | 

|   |  | 

|  | 

| maciey75   Mistrz

| 

|  Wysłany: Sro 09 Gru, 2009 11:42 |   
 |  
               | 
 |  
               | Czy to nie jest zwiazane z tym problem 
 Pzdr
 M.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| ^shastaan   

| 

|  Wysłany: Sro 09 Gru, 2009 14:59 |   
 |  
               | 
 |  
               | W moim przypadku jest. 
 1. Dziękuje bardzo.

2. Bez sensu :]
 |  
				| _________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl

|  | 

|   |  | 

|  | 

|  |