Przechodzenie miedzy scenami |
Autor |
Wiadomość |
dominikm
Początkujący

|
Wysłany: Sro 09 Gru, 2009 06:22 Przechodzenie miedzy scenami
|
|
|
Witam
Mam taki problem mam plik swf do którego ładuje inny plik swf, w tym ładowanym pliku są 2 sceny i 2 przyciski do przechodzenia miedzy scenami. I teraz po załadowaniu pliku nie można przejść do drugiej sceny ponieważ po wciśnięciu przycisku nie przechodzi do następnej sceny w ładowanym pliku a odtwarza się główny plik swf od 1 klatki.
W pliku ładowanym mam taki kod do przycisku :
Kod: |
on (press) {
gotoSceneAndPlay("aaa", 1);
}
|
|
|
|
|
 |
^shastaan

Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Sro 09 Gru, 2009 09:58
|
|
|
No i checa...
Siedze w swishu od 2004 roku i nigdy mi się cos takiego nie zdażyło.
Aż do wczoraj...
Odpaliłem do poprawek stronę klienta sprzed 2 lat bodajże i zacząłem się z tym głowić, wyrywać sobie włosy z głowy itp... (mam nadzieje, że jestem jakiś otępiały i że jest na to bardzo proste wyjaśnienie)
Skrypt Kod: | gotoSceneAndPlay("unikalna_nazwa_sceny", x); | umieszczony gdziekolwiek w swf ładowanym do _root.jakistamMC startuje od nowa _root, mimo, że unikalna_nazwa_sceny jest w tym ładowanym swfie...
To podstawowa nawigacja a ja zamiast odpowiadać to pytam bo sam musiałem problem obejść zamiast rozwiązać...
hilfe... |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
 |
maciey75
Mistrz

Pomógł: 15 razy Wiek: 50 Dołączył: 20 Lip 2005 Posty: 151 Skąd: pyra w wawie
|
Wysłany: Sro 09 Gru, 2009 11:42
|
|
|
Czy to nie jest zwiazane z tym problem
Pzdr
M. |
|
|
|
 |
^shastaan

Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Sro 09 Gru, 2009 14:59
|
|
|
W moim przypadku jest.
1. Dziękuje bardzo.
2. Bez sensu :] |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
 |
|