SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z szablonem
Autor Wiadomość
yatzek
Początkujący

Wysłany: Wto 05 Lut, 2008 12:05   Problem z szablonem

Witam
Kupiłem gotowy szablon, potrzebowałem na szybko coś zrobić no i jak to zwykle "na szybko" przekształciło się w droge przez męke, w czym rzecz: kupiony szablon jest skonstruowany w taki sposób że wszystko jest sterowane zewnętrznym plikiem tekstowym, niby ok szybko (chyba działa) jednak kolesie co to zrobili poszli albo na łatwiznę albo jest to działanie celowe
szablon w sumie składa się z kilku zakładek w których pojawia się slide z miniaturkami obrazków które po kliknięciu otwierają strony z większymi wersjami, opisem obrazka itd.

Wygląda to tak : http://www.yatzek.pl/swish/index.html
Zdjęcia wymieniłem i ponumerowałem z nazwami jak w orginalnych plikach, problem w tym że zdjęcia duże się powtarzają, tak więc miniaturki od tfile1.jpg do tfile_pic5jpg otwieraja odpowiednie strony z dużymi wersjami ale już w górę od tfile_pic6.jpg do tfile_pic11.jpg zdjęcia powtarzają się z tymi z samego początku.
Przykładowo kliknijcie na tfile_pic1.jpg - otworzy się duża wersja z obrazkiem tfile_pic17.jpg , jadąc jednak dalej okazuje się że kliknięcie w miniaturkę tfile_pic6.jpg daje nam tą samą stronę z dużym obrazkiem tfile_pic17.jpg , czyli do kitu różne slide są zlinkowane z tymi samymi obrazkami dużymi.

Napisałem do szanownych sprzedawców tego cuda w stanach jednak ich odpowiedzi są jak z helpa, ja go pytam o powtarzające się obrazki a ten mi odpowiadaże wystarczy wymienic obrazki i będzie OK, rozmowa za przeproszeniem konia z butem.
Druga sprawa ni hu hu nie ma polskich znaków na stronach gdzie pojawia sie tekst.

Proponuję taki mały układ, że jak ktoś jest w stanie podjąć się naprawienia tego cuda czy znalezienia metody na poprawne otwieranie się wszystkich stron zlinkowanych ze slideami to daję wszystkie pliki ze żródłowymi swi do wykorzystania. Może nie fortuna ale szablon kosztował 66 dolców.
kontakt do mnie :yatzek@yatzek.pl

Seb 
Ekspert

Wysłany: Sob 09 Lut, 2008 01:26   

możliwe że skrypt obsługuje pliki tylko do ilości x fotek,
prawdopodobnie wystarczy zmienić wartość

Kermit 
Profesjonalista

Wysłany: Sob 09 Lut, 2008 12:33   
   Moje WWW: www.tsi.f6.pl

przeslij mi kliki zrodlowe to ci naprawie to. z tego co piszesz to problem jest bardzo prosty do rozwiazania

mielu 

Wysłany: Sob 09 Lut, 2008 20:39   

problem nie jest taki prosty należy przebudować całą galerię,
są 3 galerie po 5 dużych fotek a do tych fotek jest ok 50 miniaturek, oczywiście miniaturki się powtarzają, a duże fotki mają opisy pobierane z pliku.
W każdym bądź razie nie wystarczy zmienić "X" jak pisał Seb, tyko trzeba gruntownie przerobić galerię i dodać dodatkowe zmienne do nowych opisów

yatzek
Początkujący

Wysłany: Nie 10 Lut, 2008 16:41   

Chętnie prześlę podaj maila, narazie kilka osób na chwile obecną poległo z tym cudem (albo dalej męczy), szablon i tak jest do wyrzucenia w takiej formie więc prześlę każdemu kto chce spróbowac swoich sił.
A swoją drogą to ładny syf sprzedają
Dokładnie jak mówi mielu, wygląda na to że chłopakom nie chciało się robić poprawnych odnośników więc stworzyli po 5 w każdym slidzie a resztę olali podłączyli do istniejących, kosmiczny bajzel

marcino 
Mistrz

Wysłany: Nie 10 Lut, 2008 17:47   

witam,
nie wiem czy tak można ale jak tak, to podaj linki skąd brałeś te cuda żeby inni nie mieli takich wpadek ;)

mielu 

Wysłany: Nie 10 Lut, 2008 20:39   

www.templatemonster.com
w linku dokładnie ten szablon

rcz 
Początkujący

Wysłany: Pon 30 Lis, 2009 20:00   

Ja mam trochę inny problem, podobnie jak kolega zakupiłem szablon, mój to Premiere Site63 i u mnie jest taki problem, że są zrobione galerie (może być ich dwanaście po 8 zdjęć w każdej) pierwsza ładuje się od razu, jako, że jest w głównej sekcji zapisana, natomiast pozostałe są zapisane w plikach pod nazwą galleryNR (nr - numer kolejny galerii w szablonie). I problem jest taki jak załaduje się strona wchodzimy w galerie, to jak klikamy na którąś inną za wyjątkiem pierwszej to nie chcą się ładować, trzeba klilka razy klikać przeskakiwać po galeriach i dobiero za którymś razem załapią i załadują się, czy to pliki galerii maja nie więcej niż 300 kilobajtów, nawet już zacząłem zmniejszać ich wielkość aby przyśpieszyć działanie ale to nic nie daje i zupełnie nie łapię problemu, to są moje pierwsze początki z tym programem. Strona gdzie jest tem problem to www.kuzniaukarola.pl (zdjęcia). Wszystkie natomiast pozostałe elementy chodzą bezproblemowo.

Może mała podpowiedź naprowadzająca na problem.:-)

Robert.

Odpowiedz do tematu