http://www.seven-pub.prv.pl/ |
Autor |
Wiadomość |
Delinquent
Doradca Finansowy
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Sty 2005 Posty: 72 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: Czw 10 Lut, 2005 18:23 http://www.seven-pub.prv.pl/
|
|
|
www.seven-pub.prv.pl to adres tymczasowy zostanie wkrótce zmieniony. Mam pytanko. Mój Komp to całkiem dobra maszyna P4 2,4 pamięć DDR 256 (333) a flash na moich stronkach jakis taki powolny. Zwiekszyłem ilość klatek na sekundę do 30 i nadal sie przycina, nie ma płynności. Może dlatego, że sporo tych animacji, ale przecież do tego to służy. Podejrzewam, że przyczyną jest spowalnianie ruchu danego elementu w zakładce easing we właściwościach danego efektu. Ma ktoś jakiś pomyśł co jest nie tak. |
|
|
|
|
MBabelek
Profesjonalista
Pomógł: 14 razy Dołączył: 27 Sty 2005 Posty: 175 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Pią 11 Lut, 2005 13:54
|
|
|
U mnie animacja nieznacznie sie przycina. Mysle ze to jest zależność od głównej animacji. Zlikwiduj pionowe maskowane linie a powinno się poprawić.
Spodobała mi się czcionka w napisie Seven 7 PUB (prawa strona) - dasz na nią namiar ?
a tą seven pub z lewej strony bym zlikwidował, a strona i tak nie straci swojego uroku
|
|
|
|
|
eman
Początkujący
|
Wysłany: Nie 13 Lut, 2005 21:36
|
|
|
mi sie podoba, troche zacina ale jest do przyjaecia, mam pytanie-co zrobiles ze czcionki masz wszystkie takie wyrazne i ostre, u mnie sa jakies malo ostre, rozmazane
www.eman.pol-dom.com.pl
dzieki za odpowiedz
pozdrawiam
eman |
|
|
|
|
bulion
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Sty 2005 Posty: 269 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Nie 13 Lut, 2005 22:51
|
|
|
a mi sie nic nie przycina
DOBRA strona, ładna grafika i dopracowanie! |
|
|
|
|
Piotr
Ekspert
|
Wysłany: Pon 14 Lut, 2005 09:46
|
|
|
Ja - do wyostrzania czcionek używam opcji Device Font w zakładce Text - skutkuje |
|
|
|
|
Delinquent
Doradca Finansowy
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Sty 2005 Posty: 72 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: Pon 14 Lut, 2005 17:06
|
|
|
MBabelek napisał/a: | Spodobała mi się czcionka w napisie Seven 7 PUB (prawa strona) - dasz na nią namiar ?:lol: | Nie mam tej czcionki logo dostełem w krzywych...
eman napisał/a: | mam pytanie-co zrobiles ze czcionki masz wszystkie takie wyrazne i ostre, u mnie sa jakies malo ostre, rozmazane | Jeśli chodzi o dział AKTUALNOŚCI to jest to czcionka arial wyświetlana jako pixel font. W innych przypadkach są to gotowe pixel fonty. Menu to zwykła wektorówka, ale wygląda dobrze bo jest duża.
P.S. Co do płynności animacji to nadal nie rozwiązałem problemu. Wywaliłem pionowe przemieszczające się paski i nadal mi spowalnia. Może system jest zagracony? |
|
|
|
|
bulion
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Sty 2005 Posty: 269 Skąd: Zielona Góra
|
|
|
|
|
|