Cena za prezentacje!!! |
Autor |
Wiadomość |
Krystianen
Początkujący
|
Wysłany: Wto 19 Lip, 2005 10:20 Cena za prezentacje!!!
Moje WWW: pracuje nad tym |
|
|
Sluchajcie ile wynosi srednia kwota z awykonanie komercyjnej prezentacji (www). Pytam o taka najprostsza, od czego mam wogole zaczac rozmowe... pozdr |
_________________ Krystian eN
Poczatkujacy |
|
|
|
|
Eye
Praktyk
Pomógł: 3 razy Wiek: 46 Dołączył: 20 Lip 2005 Posty: 21 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Sro 20 Lip, 2005 18:56
|
|
|
Ciężko tak naprawdę określić kwotę jaką powinieneś wyrwać od klienta. Praca jest tyle warta ile zapłaci za nią klient. Ciężko jest na początku stwierdzić jak dużo można wyciągnąć pieniędzy za zrealizowany projekt. Z jednej strony musisz uważać aby nie wyjechać z jakąś kosmiczną ceną bo stracisz klienta a z drugiej przecież nie będziesz robił charytatywnie bo nawet na waciki nie zarobisz
Ustal sobie jakąś realną kwotę za godzinę twojej pracy i po skończeniu obliczaj cenę ilość spędzonych godzin nad projektem * stawka za godzinę i wyjdzie Ci kwota jaką "powinieneś" zgarnąć. Sam wielokrotnie spotkałem się z takimi pytaniami i z reguły padała taka odpowiedź. Wydaje mi się że jest to najrozsądniejsze rozwiązanie.
Pozdrawiam
Eye |
|
|
|
|
tAboon
Ekspert tAboon
Pomógł: 14 razy Wiek: 40 Dołączył: 27 Lut 2005 Posty: 539 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Nie 24 Lip, 2005 19:14
Moje WWW: www.skocz.pl/taboon |
|
|
Stopień trudności realizacji strony jest istotny. Jeśli posadzimy laika to bęzide storne robił przez 1000 godzin,a jesli posadzimy dobrego twórce to zajmie mu to 10 godzin. Efekt w obu przypadkach będzie taki sam,a le tu zapłacimy 5000 a tu 500. Więc na godziny ez nie za abrodz jest co przeliczać. Raczej brać pod uwage czas spędzony and towrzeniem istopień strudności i złożonosci strony. |
_________________ Pozdrófka
"Student, który się uczy wszytskiego, nigdy nie będzie mądry"
na gg nie pomagam.
Zajrzyj czasem do Regulaminu
Jak mądrze zadawać pytania
Polecenie SZUKAJ to nie boli
SWiSHmax build 09-2004 |
|
|
|
|
|