|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
formularz, polskie znaki, a przezroczystość strony |
Autor |
Wiadomość |
PrzeMass
Praktyk

|
Wysłany: Wto 16 Wrz, 2008 19:58 formularz, polskie znaki, a przezroczystość strony
|
|
|
Witam,
piszę ponieważ napotkałem problem, z którym nie mogę sobie poradzić od dłuższego czasu.
W momencie gdy chcę uzyskać przezroczyste tło (tak by było widać tło z "HTML") czyli po wstawieniu:
Kod: |
<param name="WMode" value="Transparent" />
oraz
wmode="transparent" |
w formularzu przestają działać polskie znaki w IE pojawiają się "krzaki", a w FF po prostu normalne litery zamiast "ą" czy "ę" jest "a" oraz "e".
Załączam na szybko sklecony przykładowy plik.
[ Dodano: Sro 17 Wrz, 2008 17:36 ]
P.S.
Dodam jeszcze, że w PHP jest ustawione kodowanie UTF-8 i do momentu, w którym nie zostanie użyta opcja transparent, polskie znaki funkcjonują bez zarzutów.[/code]
[ Dodano: Pią 19 Wrz, 2008 16:04 ]
Hmmm, czyżby nikt nie spotkał się z takim problemem? |
|
|
|
 |
pajonk
Początkujący

|
Wysłany: Sob 22 Sie, 2009 21:37
|
|
|
Witam
mam identyczny problem - czy jest na to jakaś rada ?
z góry dzięki za informacje
pozdro |
_________________ pAjOnK |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
|
|