SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Płynne przewijanie obiektu myszką (tło/sprite/obrazek)
Autor Wiadomość
sinner 
Początkujący

Wysłany: Sro 01 Lip, 2009 07:18   Płynne przewijanie obiektu myszką (tło/sprite/obrazek)
   Moje WWW: www.sinner.com.pl

Trochę się zirytowałem odpowiadaniem "expertów" na problemy forumowiczów w banalny sposób...

umieszczam tu gotowy przykład PŁYNNEGo zaznaczam płynnego przewijania obiektów względem myszki... bardzo potrzebowałem takiego zastosowania ale oczywiscie na Polskich stronach można pomarzyć i generalnie szukać 2 dni... także podaje tutaj rozwiązanie z zagranicznych stron, które znalazłem w 5 minut (gdzie tutaj spędziłem jakąś godzinę i niczego nie znalazłem prócz śmiesznych odpowiedzi "proste... wystarczy dodać do sprite'a this.x =_xmouse;)

lepsze rozwiązanie:
http://www.swish-db.com/tutorials/view.php/tid/420

Jako tako znam AS jedynie na przykładach ale uczyć się trzeba z porządnych materiałów a jak widać powyższa odpowiedź pod względem kodu jest bajecznie prosta a efekt sto razy lepszy niż te fatalne odpowiedzi "zamykające temat". Apel i jeszcze raz apel bo nie wiem czym to jest spowodowane ale generalnie uwzględniajcie przy swoich radach mimo wszystko wizualny efekt swoich kodów....tak, tak... wyżaliłem się, wyżaliłem ale irytuje mnie ta strata czasu na tym forum bo uważam, że jak na popularności strony pomoc powinna być bardziej przydatna, a takich "niedopracowanych" odpowiedzi miałem mnóstwo we wczesniejszych problemach...

wierzę ze bedzie lepiej... pozdrawiam tych bardziej ogarniętych ; ]

^shastaan 

Wysłany: Sro 01 Lip, 2009 08:16   

1:
http://swish.wodip.opole....odmiana+kursora
http://swish.wodip.opole....iekt+kolo+myszy

2:
Czemu startDrag jest fajniejszy od target._x=_xMouse; target._y=_yMouse;?

3:
Strasznie mi się podoba puding.pl

cobi 
Bywalec

Wysłany: Nie 05 Lip, 2009 18:59   
   Moje WWW: www.cobistud.webd.pl

www.flashzone.pl/item/36/...wanie-obiektow/ plik swf i kod AS. Całkowicie po Polsku :mrgreen:

Odpowiedz do tematu