SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
nietrypowy problem :D stop_play_all_in_animation
Autor Wiadomość
webdesigner1921 
Praktyk

Wysłany: Wto 04 Sie, 2009 06:47   nietrypowy problem :D stop_play_all_in_animation
   Moje WWW: webdesigner1921.com

wiem wiem powtarzam sie ale mam duży problem z którym znowu nie potrafie sobie poradzić. Mam uniwersalny boks ktory bede sobie zasysał do rożnych serwisow. coś ala pop-up z nałgowkiem tekstem i przyciskiem. Zrobiony jest na dwóch scenach o nazwach Scene_1 i Scene_2. W scenie 1 znajduje sie wlasciwy serwis do którego bedzie wczytywane okienko. w scenie takeij jest jedeń głowny spirit o nazwie strona ktróry sie animuje i dziął sobie w tle . W opcjach sceny ustawiłem sobie by sama scena była backgroundem dla innych scenn. :D i tu pojawia sie problem przez animowane elementy w spiricie strona sceny 1. Chce by wyskakujacy boks z jakas tam treścia mial transparente tło pod soba (czarne z kryciem alpha 50% i przykrywało ono własciwa część strony (tej z sceny 1) ale w momecie jego wczytania całą animacja ze sceny 1 została zatrzymana dopki osoba nie kliknie na button. Wiem że moge sie odwołać w scenie 1 zrobić np stop na pierwszej klatce w spiricie a na buttonie w scenie 2 zrobić gotoandplay <scena1 frame 2> gdzie frame 2 bedzie miało opcje play wszystklich animacji. Ale nie chce tak tego robiś tak jak piałem struktura jest rozna różnych serwisow do ktorych okienko bedzie zasysane a nie chce dla kazdego ustawiac tych parametrow recznie. Czy jest mozliwe zrobienie odwołania np onframe w scenie wyzej by jednym poleceniem bez wskazywanai nazw spiritów i sceny niszej na zatrzymanie wszystkich animacji typu (i tu wymyslam włąsne znaczniki prosze sie nie smiac :D )

prevscene stop tak by w scenie wczesniejszej bylo mozliwe zaznaczenie use this scene as a background.

Ps pracuje na swishmax 2:D bo mam taki zakupiony i porsba o pomoc dotyczy komend obsługiwanych przez ta wersje :( bo zdaje sobie jak wiele zminiło sie w najnowszej wersji :) Z góry wielkei dzięki za pomoc :D

Odpowiedz do tematu