Wysłany: Nie 12 Kwi, 2009 13:14 komponent - odtwarzacz video
Witam
Mam problem i proszę w miarę możliwości o pomoc.
Chcę zbudować własny, prosty odtwarzacz plików flv. Wykorzystuje komponent odtwarzacz video ultra minimalny z biblioteki swishmax'a nie wiem tylko jak zrobić aby wczytywał mi podany w kodzie film z zmiennej flashvars jak się domyślam.
Generalnie chodzi mi o to aby można było podać w kodzie html którym wstawiam odtwarzacz na stronę ścieżkę do pliku flv i żeby odtwarzacz odpalił ten właśnie film. Czyli jeden odtwarzacz który mogę wykorzystać do odtwarzania wielu filmów które podaje w kodzie html.
Nazwy filmów mam w bazie danych i tak właśnie myślę, że najprościej by było wyciągnąć z niej nazwe pliku i ścieżkę, wstawić do kodu html odpalającego odtwarzacz i cieszyć się odtwarzanym filmem.
Próbowałem coś kombinować z zmiennymi objektu videoObject ale jakoś mi nie idzie. Widzę kil;ka metod play nie widzę zmiennej url:(
Będę wdzięczny za pomoc i łopatologiczne jak to tylko możliwe wytłumaczenie jak to zrobić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Strona wygenerowana w 0.08 sekundy. Zapytań do SQL: 10