|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Odtwarzanie swf |
Autor |
Wiadomość |
mazta87
Początkujący
|
Wysłany: Sro 04 Mar, 2009 11:43 Odtwarzanie swf
|
|
|
Witam mam bardzo duzy problem z rozkminieniem jak osiagnac pewna funkcje filmu swf.
Mianowicie, chodzi mi o to, zeby po zaladowaniu strony pojawil sie banner w ktorym zmieniaja sie obrazki ale zeby po odswiezeniu strony lub wejsciu w jakis dzial film swf NIE ODTWARZAL SIE OD POCZATKU - tylko zeby lecial sobie samodzielnie, niezaleznie od strony www na ktorej sie znajduje.
Na obecnym etapie po odswiezeniu strony film swf laduje sie od poczatku a tego nie chce.
(zastanawialem sie juz czy to kwestia animacji i jakiegos skryptu w swishu czy moze trzeba wbij jakis odpowiedni kod php na stronie www?!)
leze i kwicze
Bardzo serdecznie prosze o pomoc. |
|
|
|
|
5uck
Praktyk
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Sie 2007 Posty: 32 Skąd: tu się wziełeś?
|
Wysłany: Pią 06 Mar, 2009 16:26
|
|
|
Jedyna opcja (tak przynajmniej mi się wydaje) to zrobienie tego na ciasteczkach.
Film w swf po odtworzeniu 10 sec wysyła zmienna do php zmienna = 10, php tworzy ciasteczko:
(czas istnienia - 1h = 3600 sekund)
Kod: | setcookie("zmienna", "10", time()+3600); |
po 20 sec, swf wysyła zmienna = 20
po zmianie strony www swf pyta o wartość zmiennej php, a php odczytuje ją z ciasteczka
Kod: | $_COOKIE['zmienna']; |
i przekazuje ją do swf'a, swf puszcza film od 20 sec |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.11 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|