|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
2 Ważne rzeczy :-) |
Autor |
Wiadomość |
domvice
Praktyk

|
Wysłany: Sro 21 Sty, 2009 02:08 2 Ważne rzeczy :-)
Moje WWW: www.domvice.republika.pl |
|
|
Witam serdecznie, po dłużej nieobecności wróciłem na to cudowne forum
więc tak po pierwsze chciałbym Was przywitać
a po drugie to chciałbym zapytać o dwie rzeczy , mianowicie :
Jak zrobić ? :
1 - Żeby w sprite był preloader ?
2 - potrzebowałbym pole (menu) które by się przesuwało w jedną i druga stronę za pomocą takiego scroll a, dokładnie ma to być galeria na dole strony ale ze względu na większą ilość miniaturek, nie starczy mi miejsca i potrzebuję ją przesuwać, lub też może być w formie dalej - załadują mi się wtedy kolejne miniaturki
pozdrawiam serdecznie i czekam z niecierpliwością na odpowiedz
Dominik |
_________________ domvice(R) |
|
|
|
 |
^shastaan

Pomógł: 72 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 688 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Pią 27 Lut, 2009 11:54
|
|
|
ad 1
jeśli chcesz w Movie Clip (tak się teraz nazywają sprite'y) wrzucić preloader to prawdopodobnie dlatego, że jego zawartość jest ciężka, rajt?
Proponuję więc załadowac do tego Movie Clip zewnętrzny plik swf za pomocą skryptu
Kod: | onFrame (1) {
loadMovie("zawartosc.swf");
} |
zawartosc.swf to oczywiscie nazwa osobnego pliku, ktory bedzie zawieral to co chciales miec w Movie Clipie ale będzie mial też preloader
ad 2
to nie jest pytanie więc na nie nie odpowiem
jest takich rzeczy masa nawet na stronie swisha gotowych oficjalnych... |
_________________ Prowadzę stacjonarne i zdalne szkolenia z grafiki, również ze SWiSH. Program ustalany indywidualnie w zależności od potrzeb klienta. Szczegóły na www.kreopka.pl
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|