|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
[Swish] obrazek |
Autor |
Wiadomość |
anfan
Początkujący
|
Wysłany: Pon 27 Cze, 2005 19:22 [Swish] obrazek
|
|
|
Mam takie pytaniej ka zapisać animacje zrobioną w swishmax jako jakikolwiek obrazek który da się wstawić na stronę lub jak wstawić na stronę takie coś:
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,42,0"
id="_1" width="184" height="129">
<param name="movie" value="1.swf">
<param name="bgcolor" value="#FFFFFF">
<param name="quality" value="high">
<param name="allowscriptaccess" value="samedomain">
<embed type="application/x-shockwave-flash"
pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"
width="184" height="129"
name="_1" src="1.swf"
bgcolor="#FFFFFF" quality="high"
swLiveConnect="true" allowScriptAccess="samedomain"
></embed></object>
? pleas |
_________________ www.y-life.prv.pl
www.humor.wero.pl |
|
|
|
|
SPIDER
Specjalista
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 121 Skąd: Opole
|
Wysłany: Pon 27 Cze, 2005 20:29
Moje WWW: www.kniec.pl |
|
|
nie piłem (dzisiaj),a pytania nie rozumiem. |
_________________ "Jeśli myślisz,że jesteś zbyt mały by coś zmienić ,spróbuj zasnąć z komarem latającym nad uchem" |
|
|
|
|
nugatt
Pomógł: 75 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1389 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 27 Cze, 2005 22:36
|
|
|
a ja dzisiał piłem, w sumie ciągle piję, ale pszyszłem zrobic kanapke bo policja do akademika przyzła. chyba jakąs nie fortunna nazwę wybrałes, ra z ID _1 raz name 1.swf. ale nie wiem, to może nie być to. |
_________________ tomekf /// swishmaxxx |
|
|
|
|
roland
Site Admin Roland Zimek
Wersja SWiSH: Max4
Pomógł: 31 razy Wiek: 57 Dołączył: 21 Sty 2005 Posty: 424 Skąd: Opole
|
Wysłany: Wto 28 Cze, 2005 05:57
|
|
|
Cytat: | Mam takie pytaniej ka zapisać animacje zrobioną w swishmax jako jakikolwiek obrazek |
Tylko po co robić animację, aby potem zrobić z tego obrazek. Jeżeli jednak musisz, to możesz to zrobić poprzez zwykłe złapanie ekranu, np. wciskając klawisz PrintScrn, a potem wkleić zrzut do zwykłego programu graficznego i obrobić.
Cytat: | jak wstawić na stronę takie coś:
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
....
></embed></object> |
W ten sposób wstawiasz do kodu HTML odwołanie do pliku SWF utworzonego w programie . Wstawienie tego kodu polega na wklejeniu go we "wnętrze" kodu HTML, w miejscu gdzie ma się znajdować odwołanie do animacji. Możesz to zrobić np. w zwykłym notatniku. Jeżeli jednak nigdy nie pracowałeś w HTML, to odradzam takie eksperymenty, bo możesz wkleić w nieodpowiednim miejscu i cała strona się "rozsypie". Jeżeli chcesz jednak poeksperymentować, to utwórz najpierw kopię strony. |
|
|
|
|
tAboon
Ekspert tAboon
Pomógł: 14 razy Wiek: 40 Dołączył: 27 Lut 2005 Posty: 539 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Nie 03 Lip, 2005 21:52
Moje WWW: www.skocz.pl/taboon |
|
|
podstawy html'a się kłaniają, bez tego ani rusz tutaj.
najpeościej, jeśli masz już w kodzie upatrozne miejsce gdzie to ma być wklejone, po prostu wyeksportuj sobie animacje do HTML+SWF i skopiuj kod z tego html'a do kodu html'a storny gdzie to ma być zrobione (w notatniku polecam, ale możesz się tez pobawić zajączkiem lub innym programem opartym na WYSIWYG, będziesz miał odrazu podgląd) |
_________________ Pozdrófka
"Student, który się uczy wszytskiego, nigdy nie będzie mądry"
na gg nie pomagam.
Zajrzyj czasem do Regulaminu
Jak mądrze zadawać pytania
Polecenie SZUKAJ to nie boli
SWiSHmax build 09-2004 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.17 sekundy. Zapytań do SQL: 16 |
|
|