|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Dynamiczna, płynna zmiana koloru czcionki |
Autor |
Wiadomość |
Czarek_777
Początkujący

|
Wysłany: Pią 16 Sty, 2009 22:00 Dynamiczna, płynna zmiana koloru czcionki
|
|
|
Witam. Jestem nowy w świecie flash. Mam takie pytanie. Mam np. tekst
"Ala ma kota" i chciałbym żeby sekwencyjnie zmieniał się jego kolor podczas odtwarzania, np. żółty przechodził w czerwony i czerwony w żółty itd. Mógłby mi ktoś powiedzieć dokładnie jak mam to wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Z góry dziękuję
[ Dodano: Sob 17 Sty, 2009 10:03 ]
I jeszcze jedno pytanko, mógłby mi ktoś powiedzieć jak ładować na przemian dwa zdjęcia ? tak żeby jedno migało na przemian z drugim ? z góry dziękuję za pomoc |
|
|
|
 |
roland
Site Admin Roland Zimek

Wersja SWiSH: Max4
Pomógł: 31 razy Wiek: 58 Dołączył: 21 Sty 2005 Posty: 424 Skąd: Opole
|
Wysłany: Sob 17 Sty, 2009 15:43
|
|
|
1. Wprowadzasz tekst
2. Na osi czasu klikasz dwukrotnie w kolumnie, w której ma się zakończyć efekt. Utworzy się efekt Move
3. Klikasz dwukrotnie na ramce utworzonego efektu Move. Otworzy się okienko właściwości
4. Na samym dole okna klikasz na przycisku Color a następnie na poleceniu Fade To; i wybierasz kolor
5. Powtarzasz kroki od 2 do 4, wybierając inny kolor
W załączniku przykład.
[ Dodano: Sob 17 Sty, 2009 16:58 ]
1. Wstawiasz dwa zdjęcia. Dopasuj je do siebie, aby miały jednakowy rozmiar i położenie.
2. Dla zdjęcia leżącego wyżej, na osi czasu klikasz dwukrotnie w kolumnie, do której ma trwać efekt.
3. Klikasz dwukrotnie na utworzonym efekcie Move. Pojawi się okno właściwości.
4. Klikasz na przycisku Alpha i wybierasz To Transparent.
5. Powtarzasz czynności od punktu 2 do 3, ale dla zdjęcia leżącego niżej.
6. Klikasz na przycisku Alpha i wybierasz To 100% Opaque.
7. Powtarzasz czynności od 2 do 6. Jednak gdy dla danego zdjęcia wybrałeś To Transparent, to teraz wybierasz To 100% Opaque i odwrotnie.
W załączniku przykład |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|
|