|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Scroll w polu tekstowym |
Autor |
Wiadomość |
rash
Praktyk

Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Mar 2005 Posty: 23 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Sro 12 Lis, 2008 08:46 Scroll w polu tekstowym
|
|
|
Witam, już jakiś czas temu przestałem się bawić swishem, ale ostatnio musiałem coś zrobić i użyłem swishmax 2. Miałem w mim starym zbiorze gotowce zrobione w swishmaxie, ale otwarte w SM2 i wysportowane nie działają poprawnie. Wiem oczywiście że nowy SM to już nowy AS poprostu nie wiem co jest nie tak.
O CO C'MON tak ogólnie....
wczytuje sobie do MS, w którym oczywiście jest pole tekstowe dynamiczne z włączoną funkcja interpretacji htmla
wszystko się wczytuje, dobrze wyświetla itd. Ale zaistniała potrzeba przewijania tego pola
w starym swishu było prosto
Kod:
MS.POLE_TXT.scroll +-= 1
itd. ale w SM2 to chyba nie działa. owszem znalazłem rozwiązanie w jakimś gotowcu z http://www.swish-tutorials.com/ ale nie dziąła z wczytywanym plikiem i włączoną interpretacją html, zależy mi na prostym rozwiązaniu (bez maski na MS w którym jest TXT)
jak mam....
MS z polem
Kod:
onSelfEvent (load) {
this.loadVariables("piliczek.php");
}
MS z przyciskiem
Kod:
onSelfEvent (enterFrame, includingFirstFrame) {
if (this.bPress == "true") {
_parent.MS.POLE_TXT.scroll += 1;
}
}
w SM to działa w SM2 już nie. Probowałem zapisu .scroll ++ , -- i jak tam tylko mi przychodziło do głowy. Też nic WHY
Teraz ktoś powie jak działa w SM1 to zrób w SM1 i już, ale problem w tym że w pliku deklaruje funkcje, która zadziała tylko w SM2 a bez niej nic nie zrobie.
Kto mi powie co robię źle, pewnie szukam bo było już na forum, ale nie znalazłem
SM - SwishMax
SM2 - SwishMax2
----------------------------------------------------------------------------
pojawił się też problem z nadmiernym użyciem procesora mam cel 1,7
FF z tym flashem używa blisko 90%, <- błąd firefoxa czy cos nie tak w swf ie?
z IE i resztą nie ma tego problemu ok 10%, opera 50%, safari 5%, chrome 2%
Ostatnio zmieniony przez rash Wto 18 Lis, 2008 11:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Kermit
Profesjonalista

Pomógł: 9 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Lip 2006 Posty: 176 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pią 14 Lis, 2008 10:11
Moje WWW: www.tsi.f6.pl |
|
|
zamiesc plik swi |
|
|
|
 |
rash
Praktyk

Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Mar 2005 Posty: 23 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 12:08
|
|
|
ktoś ma jakiś pomysł? |
_________________ == Pozdrawiam RaSh == |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
|
|