[AS] Skryp stronicowania(pager) XML |
Autor |
Wiadomość |
FliSs_tCv
Przyjaciel

|
Wysłany: Pon 15 Wrz, 2008 23:06 [AS] Skryp stronicowania(pager) XML
|
|
|
Witam serdecznie Ostatnimi czasy zastanawiam się jak wykonać skrypt stronicowania oparty o xml czy jest ktoś w stanie pomóc mi w wykonaniu takowego skryptu w php i mysql wiem jak takie coś wykonać niestety nie wiem jak wykonać takie coś w action script ;> |
Ostatnio zmieniony przez FliSs_tCv Pon 22 Wrz, 2008 11:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
eden
Ekspert

Pomógł: 35 razy Dołączył: 04 Sty 2008 Posty: 265 Skąd: warsaw
|
Wysłany: Wto 16 Wrz, 2008 14:53
|
|
|
Sprobuje Tobie pomoc.
na poczatek wyjscia mamy dwa:
1. albo wczytamy odrazu calego xml-a niewazne jaki wielki by niebyl, i potem pociahamy go na tablice, ktora bedzie reprezentowac nasze strony.
2. albo bedziemy wczytywac go po trochu, strona po stronie.
Jak robiles do tej pory w php mysql ? |
|
|
|
 |
FliSs_tCv
Przyjaciel

|
Wysłany: Wto 16 Wrz, 2008 21:48
|
|
|
Do tej pory w php i mysql był narzucany limit poleceniem z sql czyli pewnie wyjscie było by lepsze to z wczytywaniem po trochu ;> mogę przedstawić jakiś mój kod ale nie wiem czy to potrzebne na forum flesha ;P hehe Pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie |
|
|
|
 |
eden
Ekspert

Pomógł: 35 razy Dołączył: 04 Sty 2008 Posty: 265 Skąd: warsaw
|
Wysłany: Sro 17 Wrz, 2008 17:16
|
|
|
W takim razie, sprobujemy za wiele nie zmieniac. Mozesz printowac strukture xml plikiem php ktory daje limit polecenia z mysql, dodasz tylko zmienna we flashu mowiaca plikowi php ktora strone ma pobrac.
funkcja mniej wiecej wygladala by tak:
flash
Kod: |
function odbierz () {
x = new XML();
numer_strony = 1;
cashebuster++;
x.load("wypluj_xml.php?s="+numer_strony+"&cashebuster="+cashebuster);
}
|
wysylamy w gecie zmienna "s" dzieki ktorej bedziesz wiedzial ktore wpisy pobrac z mysql i wyprintowac ladny uklad xml. |
|
|
|
 |
FliSs_tCv
Przyjaciel

|
Wysłany: Sro 17 Wrz, 2008 17:52
|
|
|
- Ok wszystko było by pięknie jakbym wiedział co oznacza słowo printować
- Jeżeli chodzi o print z php to raczej staro modne zastosowanie ale ok, do rzeczy
- Moje porcjowanie oparte jest o php i mysql ma zadanie wyświetlać rekordy z bazy nie mam tam nic co opierałoby się na pliku xml.
P.S.
Mógłbyś jaśniej? mogę przedstawić Tobie kod który mam do porcjowania danych i mi powiesz jak to widzisz bo niestety teraz nie bardzo rozumiem |
|
|
|
 |
|