|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Nie pobieranie danych z HTMLa |
Autor |
Wiadomość |
Angellight
Początkujący

|
Wysłany: Czw 26 Cze, 2008 15:56 Nie pobieranie danych z HTMLa
|
|
|
Witam!
Dostałem zlecenie na przerobienie szablonu wykonanego w SWiSHu i zanim na dobre wziąłem się do pracy napotkałem problem nie do rozwiązania przeze mnie - stąd prośba o pomoc.
Jak już wspomniałem szablon wykonany jest w SWiSHu, jednakże dane pobierane są z plików HTML. Niestety, choć w skompilowanym pliku wszystko działa jak należy, przy próbie edytowania źródła wyświetla się raport zmian, a dane z HTMLa nie są pobierane
Raport zmian:
Kod: | This movie uses script that will no longer work and the following changes have been made:
* Changed script
getUrl(_root.url14);
to
getURL(_root.url14);
* Changed script
getUrl(_root.url13);
to
getURL(_root.url13);
* Changed script
getUrl(_root.url12);
to
getURL(_root.url12);
* Changed script
getUrl(_root.url11);
to
getURL(_root.url11);
* Changed script
getUrl(_root.url10);
to
getURL(_root.url10);
* Changed script
getUrl (_root.url8);
to
getURL (_root.url8);
* Changed script
getUrl (_root.url7);
to
getURL (_root.url7);
* Changed script
getUrl (_root.url6);
to
getURL (_root.url6);
* Changed script
getUrl (_root.url5);
to
getURL (_root.url5);
* Changed script
getUrl (_root.url4);
to
getURL (_root.url4);
* Changed script
getUrl (_root.url3);
to
getURL (_root.url3);
* Changed script
getUrl (_root.url2);
to
getURL (_root.url2);
* Changed script
getUrl (_root.url1);
to
getURL (_root.url1); |
Fragment skryptu:
Kod: | onFrame (1) {
url="xxxx";
loadVariablesNum(url + "_main.html",0);
_root.link=0;
} |
Plik z danymi nazwany jest zgodnie z tym, co widnieje powyżej (xxxx_main.html), więc nie jest to błąd wynikający np. z innej nazwy pliku z danymi.
Nie wiem co jeszcze może się przydać do rozwiązania problemu, gdyż jestem początkujący w SWiSHu. W razie konieczności oczywiście jestem w stanie podzielić się większą ilością informacji.
Ponadto szablon ten był wykonany za pomocą SWiSHa z 2006 roku, więc czy nie można byłoby temu zaradzić, edytując szablon w tej wersji SWiSHa?
Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuję za pomoc! |
|
|
|
 |
mielu

Pomógł: 131 razy Wiek: 48 Dołączył: 06 Kwi 2006 Posty: 1177 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pią 27 Cze, 2008 18:48
|
|
|
podejrzewam, że przeglądasz to w programie, wykonaj sobie plik swf i zapisz go w tym samym katalogu co plik html, ja też korzystałem z tych szablonów i one nawet działają |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.29 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|