SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Ładowanie i animacja zewnętrznych plików JPG
Autor Wiadomość
emptyhead 
Początkujący

Wysłany: Sro 28 Maj, 2008 07:53   Ładowanie i animacja zewnętrznych plików JPG

Witam serdecznie,

jestem początkującym użytkownikiem SWiSHa. Chciałbym wstawić na moją stronę domową (dla rodziny i znajomych) prostą animację flash ze zdjęciami przewijającymi się w poziomie, tak jakby były na taśmie.
Udało mi się to osiągnąć, jednak moje rozwiązanie mnie nie zadowala. Jeśli chcę zmienić zestaw zdjęć muszę robić to w SWiSHu.
Chciałby mieć możliwość umieścić plik swf w katalogu slajdy/ razem z plikami zdjecie01.jpg .. zdjecie10.jpg (i uaktualniać zdjęcia przez ftp).
Z tego co dotychczas udało mi się znaleźć, próbowałem użyć loadMovie, ale nie potrafię tego animować dalej (z obrazkiem można to zrobić kliknięciami, a jak z clipem?).
Jeśli ktoś miałby jakieś porady, to będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam
emptyhead

ekumi
Bywalec

Wysłany: Sro 25 Cze, 2008 08:51   

Proponuję umieścić na dysku poszczególne zestawy slajdów w oddzielnych katalogach, z w obszarze animacji, która je wyświetla, poza duszkiem, do którego sa ladowane możesz umieścić tyle przycisków, ile jest katalogów ze zdjeciami. Kazdemu przyciskowi przypisałbym kod ładyjący do duszka zestaw slajdów z odpowiadajacego mu katalogu. Innym rozwiazaniem jest wstawienie jednego przycisku i pola tekstowego oraz napisanie takiego kodu, by przycisk wczytywał zdjęcia z katalogu, którego nazwa zostanie wpisana w pole tekstowe (ono z tego co pamietam powinno być ustawione na input).

Odpowiedz do tematu