[SOLVED] Jak edytować szablon projektu o nazwie "Explod |
Autor |
Wiadomość |
skibbbi
Praktyk

|
Wysłany: Sro 17 Lut, 2010 08:54 [SOLVED] Jak edytować szablon projektu o nazwie "Explod
|
|
|
Witam,
Zaczynam przygodę ze Swish'em i stąd może banalne pytanie. Chciałem na szybko zmodyfikować jedne z szablonów projektu o nazwie "Explode". Ale nie wiem jak się do tego zabrać. Na linii czasu jest tylko jedna klatka mimo, że widać animację. Nie wiem też gdzie mogę zmienić teksty tej animacji bo nie mogę ich edytować. Jakaś podpowiedź?
Pozdrawiam, |
Ostatnio zmieniony przez skibbbi Sro 17 Lut, 2010 11:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Sro 17 Lut, 2010 09:08
|
|
|
Kliknij na MovieClip prawym klawiszem, wybierz Object Attributes odznacz Conceal Script i Conceal Child Object. Zatwierdź ok. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
skibbbi
Praktyk

|
Wysłany: Sro 17 Lut, 2010 09:53
|
|
|
Dzięki już się dogrzebałem do części ale....
Nie nie wiem jak edytować trzy teksty, które powiększają się i znikają w centralnej części. Na osi czasu niby jest ta pozycja ale tak jakby bez tekstu. W skrypcie też nie widzę tych trzech napisów. Jak się do nich dobrać? |
|
|
|
 |
^Januszr

Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Sro 17 Lut, 2010 10:42
|
|
|
Są w skrypcie - owszem. Tylko, że zapisane jako zmienne. A zmienne zmienia się tam, gdzie zaznaczyłem na screenshocie. Jednego nie rozumiem - po co się w to bawisz? Zró sobie sam od zera. |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
 |
|
|
|
 |
skibbbi
Praktyk

|
Wysłany: Sro 17 Lut, 2010 11:54
|
|
|
Dzięki, jednak są dobrzy ludzie którzy pomogą. Doszedłem też już (pomogła książka), że wiele elementów jest połączonych w tzw. Klipy i dopiero edytując te klipy można dostać się do wnętrza.
Rozbieram gotowy baner na elementy pierwsze bo chciałem zobaczyć jak to to działa. Już powolutku jarzę, że ta eksplozja to efekt Efektu. Tak, więc może uda się niedługo zrobić to samemu.
Dałem punkt za pomoc, bo się należało
Pozdrawiam, |
|
|
|
 |
|