|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Legalność download'u |
Autor |
Wiadomość |
PHmaster
Początkujący

|
Wysłany: Sob 22 Mar, 2008 10:17 Legalność download'u
|
|
|
To mój pierwszy post, więc na wstepie wypadałoby się przywitac
Na stronie głownej znalazłem bardzo interesujący download:
http://www.swish-db.com/forum/files/index.php
Wykonuję komercyjną stronę internetową (zlecenie), za którą mam otrzymać wynagrodzenie. Niezmiernie spodobało mi się kilka skryptów. Chciałbym "połączyć je" w jeden, tzn, wykorzystać kilka różnych elementów. Pozmieniałbym również grafiki. Wszystkie skrypty/animacje oparte są na nieokreślonej licencji (License Type: none ).
Czy moge je legalnie ,zgodnie z prawem wykorzystać na swojej stronie? Jesli tak ,to czy muszę wstawiac jakąś stopkę ,czy coś w tym stylu, czy też nie jestem zobowiazany do zadnego info, ze wykorzystuje nie moje skrypty?
Z góry dziękuję za odpowiedź. |
|
|
|
 |
Grzesiek82
Fachowiec

Pomógł: 19 razy Wiek: 42 Dołączył: 08 Maj 2007 Posty: 101 Skąd: Kolbuszowa
|
Wysłany: Sob 22 Mar, 2008 14:54
|
|
|
Według mnie jak najbardziej można korzystać z skryptów zamieszczonych na tej stronie, pisze o tych, które posiadaj status licencji free lub none |
_________________ Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona. - Albert Einstein |
|
|
|
 |
mielu

Pomógł: 131 razy Wiek: 48 Dołączył: 06 Kwi 2006 Posty: 1177 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Nie 23 Mar, 2008 07:19
|
|
|
też mi się tak wydaje |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|