SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Prezentacja w SWISHmax
Autor Wiadomość
Toxic
Bywalec

Wysłany: Czw 02 Lut, 2006 17:30   Prezentacja w SWISHmax

Więc muszę stworzyć prezentację multimedialną :D i chcę użyc do tego SWISHmax tylko niewiem od czego zaczac, prezentacja ma dotyczyc szkoly, niewiem jakich uzyc alementów itp i co zrobic by wyglądalo to efektownie. Prosilbym o linki do tuturiali i porady co mozna zastosowac. A moze znacie lepszy program w którym moglbym wykonać prezentację?

Z góry thx za pomoc :P

SPIDER 
Specjalista

Wysłany: Czw 02 Lut, 2006 18:17   
   Moje WWW: www.kniec.pl

jesli to jednorazowa sprawa to PowerPoint.
czyli : kolorowo ,mruga, swieci sie, lata i dzwoni w jednym
... po co sie brac za calkiem nowy program ,zeby zrobic jedna prezentacje.

Toxic
Bywalec

Wysłany: Czw 02 Lut, 2006 20:36   

....PowerPoint odpada !tragedia .... ja potrzebuje :swishmax

MBabelek 
Profesjonalista

Wysłany: Czw 02 Lut, 2006 21:00   

ad 1. Google twoim przyjacielem :mrgreen:
ad 2. Nie wiesz od czego zacząć ? zacznij od pkt. 1
ad 3. Nikt ci nie poda innego programu jako ze bedzie lepszy, bo każdy ma swoje gusta, a jak wiadomo o gustach sie nie dyskutuje.
Mam nadzieje ze sie nie obraziłeś ale spróbuj wpisać w google "swishmax tutorial" a pokaze ci kilkaset linkow.
Powodzenia
Ostatnio zmieniony przez MBabelek Sob 04 Lut, 2006 22:03, w całości zmieniany 1 raz  

Chudy34
Początkujący

Wysłany: Pią 03 Lut, 2006 08:54   

ty koleś oszalałeś najpierw poprubuj coś łatwiejszego na swishu a dopiero za prezentacje bo bedzie ci potrzebne kilka skryptów w AS no chyba że znasz sie na tym, no ale życze powodzenia to długa żmudna ale dla niektórych (tak jak dla mnie) fascynująca zabawajakby jakieś problemy to pisz najlepiej do tych najwyżej wykfalfikowanych :P

erbe 

Wysłany: Pią 03 Lut, 2006 10:54   

HALO!!!! Przywołuję do porządku wszystkich i bardzo proszę o używanie słownika bo się jakiejś nerwicy nabawię!!

potworka 
Początkujący

Wysłany: Pią 31 Mar, 2006 15:59   

Witam. Od niedawna jestem szczęśliwą posiadaczką Swish'a. Jestem tu calkiem nowa choć nie z uwagi na moje doświadczenie. Wykonałam właśnie prezentację w Swish'u. Po wykonaniu eksportu do pliku exe wszystko chodzi jak należy oprócz funkcji mailto.
Po eksporcie do swf'a odpala sie program pocztowy. Niestety w pliku exe, przycisk z tą funkcją kompletnie nie działa. Czy ktoś wie może jak to rozwiązać. Czy może to normalne i muszę się z tym pogodzić????
Dzieki za podpowiedzi.

Mario 
Początkujący

Wysłany: Pon 17 Mar, 2008 19:04   Prezentacja w swishu Help

Witam

Jestem poczatkujacym uzytkownikiem swisha. Mam do wykonania prezentacje skladajaca sie z 7 albo 8 slajdow. Musi byc osadzona w html jako 1 plik swf.
Nie moze byc automatyczna to znaczy musi to wygladac w nastepujacy sposob np. pojawia sie 1 strona z jakimis informacjami i na dole musi byc button Dalej w ktorego klikamy jak zapoznamy sie z trescia. I tak samo analogicznie kolejne strony.Nie moze byc np.przejscia z 1 strony do 3. Na koniec musze zamiescic test sprawdzajacy jaka wiedze udalo sie posiasc po obejrzeniu tej prezentacji.
Prosze o jakis przyklad najprostszy np. 2 przykladowe slajdy. Mysle ze to by mi wystarczylo zeby sie z tym uporac. Stracilem juz wiele czasu nad tym siedzac czy prubujac cos zrobic na podstawie ksiazki ale niestety nie wychodzi.

Odpowiedz do tematu