Witam.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Mam sprite, którego odtwarzam na początku strony.
W miejscu, w którym jest ten sprite ładować będę kolejne podstrony i chcę żeby po kliknięciu na przycisk menu zamykał się ten sprite i ładowała podstrona.
Jesli wpiszę coś takiego:
on (press) {
if (spritepoczatkowy.frameLoaded(108)) {
spritepoczatkowy.gotoAndPlay("zamknij-sprite-poczatkowy");
}
to wszystko działa ok i zamyka mi go (gra label zamykający)
tylko że jak klikam w inny przycisk (z tym samym skryptem) to chce teraz żeby on sprawdził czy ten sprite poczatkowy jest już zamknięty czy nie. Bo jak zostawiam to tak jak teraz to za każdym razem gra animację zamykającą i ładuję podstronę.
Prościej
Chodzi o to jaki zamieścić skrypt który sprawdzi mi czy animacja już raz została w spricie odegrana i jak jest odegrana to niech jej nie powtarza a jak nie jest to niech ją gra.
Proszę o podpowiedzi.
onSelfEvent (load){
var czyzamkniety : Boolean = false;
}
on (press) {
if ((spritepoczatkowy.frameLoaded(108))&&(!czyzamkniety)){
spritepoczatkowy.gotoAndPlay("zamknij-sprite-poczatkowy");
czyzamkniety=true;
}
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Strona wygenerowana w 0.11 sekundy. Zapytań do SQL: 11