Zamknięty przez: tAboon Wto 07 Lut, 2006 20:13 |
menu |
Autor |
Wiadomość |
kaozet1
Początkujący
|
Wysłany: Sob 28 Maj, 2005 15:25 menu
|
|
|
hej,
mam pewien problem.. mozliwe ze jest on podobny do tych co juz byly omawiane, lecz ja nadal nie wiem jak to zrobic..
mianowicie mam menu strony i mam porobione pare scen i chcialbym aby te sceny otwieraly mi sie w tym glownym menu po kliknieciu na button..
mniej wiecej chodzi mi o takie cos jak u hmm www.czujny.webd.pl , nie konieczcnie z tym zwijanym obrazem itd.. tlyko poprstu otwieranie wszystkiego w glownym menu stronki
z gory dziekuje za odpowiedz
p.s szukalem tego na forum, lecz nie znalazlem, ale jesli juz takie pytanie bylo i moje oczy zawiodly to z gory przepraszam |
|
|
|
|
tAboon
Ekspert tAboon
Pomógł: 14 razy Wiek: 40 Dołączył: 27 Lut 2005 Posty: 539 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Sob 28 Maj, 2005 21:20
Moje WWW: www.skocz.pl/taboon |
|
|
Kod: | on (press) {
getURL("http://www.adres.pl/nazwa.html","_self");
} | tak powinien wygladać skrypt w buttonie, aby kolejna storna ładowała się w tym samym oknie. Jeżeli w zakładce skryptów posługujesz się na GUILED to na dole po podaniu adresu do storny oraz niżej wybierasz gdzie ma się otwierać.
_blank -- w nowym oknie
_self -- w tym samym oknie
Fajnie by było jakbys podał konkretnie czy to ma być scena czy nowa strona:!: Bo jeśli chodzi Ci o scene ( czyli kolejny etap animacji) to skrypt powinien wygladac następująco
Kod: | on (press) {
nextSceneAndPlay();
} |
Natomiast na tej stronce, którą ty podałeś www.czujny.webd.pl jest to zrobione na zasadzie ładowania innego swf'a do głównego. Ładowanie jednego swf'a do drugiego już było poruszane na forum ( o ile mnie pamięć nie myli, a ostatnio niestety z nia krucho ) |
_________________ Pozdrófka
"Student, który się uczy wszytskiego, nigdy nie będzie mądry"
na gg nie pomagam.
Zajrzyj czasem do Regulaminu
Jak mądrze zadawać pytania
Polecenie SZUKAJ to nie boli
SWiSHmax build 09-2004 |
|
|
|
|
kaozet1
Początkujący
|
Wysłany: Sob 28 Maj, 2005 22:24
|
|
|
"mianowicie mam menu strony i mam porobione pare scen i chcialbym aby te sceny otwieraly mi sie w tym glownym menu po kliknieciu na button.. "
napisalem ze sa to sceny.. a ten skrypt ktory Ty podales Kod: | on (press) {
nextSceneAndPlay();
} |
to mi sie strona otwiera w nowym oknie..a ja chcialbym aby mi sie ladowala w tym samym(tym glownym).. tak jak jest to u czujnego..
p.s ale jesli sie nie da tak zrobic, tylko trzeba ladowac kolejne swf lub inne stronki to ok |
|
|
|
|
tAboon
Ekspert tAboon
Pomógł: 14 razy Wiek: 40 Dołączył: 27 Lut 2005 Posty: 539 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Nie 29 Maj, 2005 18:03
Moje WWW: www.skocz.pl/taboon |
|
|
Odpowiedź w takim razie znajdziesz tutaj ( u Czujnego na 99,99% jest ładowanie zewnętrznego swf'a do głównego). Jest opisany sposob ładowania zewnętrznego pliku swf do głównego. Jeśli będziesz miał jeszcze jakieś pytania chetnie na nie odpowiemy. |
_________________ Pozdrófka
"Student, który się uczy wszytskiego, nigdy nie będzie mądry"
na gg nie pomagam.
Zajrzyj czasem do Regulaminu
Jak mądrze zadawać pytania
Polecenie SZUKAJ to nie boli
SWiSHmax build 09-2004 |
|
|
|
|
|