SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Warto kupić SWiSH Max 2?
Autor Wiadomość
^shastaan 

Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 10:54   Warto kupić SWiSH Max 2?

Witajcie,

Będę pisał i pytał o negatywne strony v 2.0 bo one mnie teraz interesują. Podkreślam jednak, że od ta wersja to duży krok do przodu i nie zamierzam tego negować. Wątpliwość mam natomiast taką, czy warto w nią inwestować na tym etapie.

Nosiłem się z zamiarem zakupu SWiSH Max v 2.0 i sciągnąłem demo (Build 2007.11.02) by porównać go z dwoma bardzo, ale to bardzo sensownymi pozycjami i teraz nie wiem co mam myśleć.

W porównaniu z:

SwishMax(U) ENU (Build 2004.02.03):
• v 2.0 działa jak husaria w błocie... jak by mi ramu brakowało co jest niemożliwe;
• interface pojechany (moim zdaniem niepotrzebnie) w stronę Macromedia Flash - nie widzę edytora skryptu typu "Guided", który bardzo często przyspieszał pracę;
• nadal nie widzę mozliwości importu masy rzeczy (.ai na przyklad) które wypadałoby już na tym etapie ewolucji swisha przyswoić jako kompatybilne :D

Macromedia Flash 8 (nie porównywałbym w ogóle gdyby nie to, ze do SM2 dodano importowanie video takie jak w MF8):
• swf z plikiem avi zaimportowanym przez SWiSH Max'a 2 waży 369 660 i jest koszmarnie popikselizowany podczas gdy swf z TYM SAMYM PLIKIEM AVI zaimportowanym przez Macromedia Flash 8 waży 34 602 (10 RAZY MNIEJ?!) i wygląda o niebo lepiej.

Trafiłem na wersję testową czy co? Proszę support team o wypowiedz bo nie wiem czy nie zostać przy starej wersji Swish Max.

Kermit 
Profesjonalista

Wysłany: Pon 10 Gru, 2007 13:09   Re: Warto kupić SWiSH Max 2?
   Moje WWW: www.tsi.f6.pl

shastaan napisał/a:

• interface pojechany (moim zdaniem niepotrzebnie) w stronę Macromedia Flash - nie widzę edytora skryptu typu "Guided", który bardzo często przyspieszał pracę;

tutaj masz racje, nie potrzebnie zrobili go na wzor macromedii. jesli jednak chodzi o SS (swishscript) to sprawe widze tak. pierwsza wersja byla kierowana do uzytkownikow ktorzy nie ogarniali AS (actionscript) w macromedii dlatego bylo duzo gotowych elementow a o wiele mniej SS (swishscript) w animacjach. w 2 jednak poszli juz o krok na przod i wyszli na przeciw programista ktorym bardzo ulatwia prace SE (scripteditor). ja sam takze sporo pisze SS i rzadko uzywam gotowych efektow.

Odpowiedz do tematu