SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
www.ablaze.freens.pl
Autor Wiadomość
Petr777
Początkujący

Wysłany: Czw 06 Gru, 2007 10:50   www.ablaze.freens.pl

Mam taki problem na mojej stronie www.ablaze.freens.pl (jeszcze nie dokonczona). Włącza sie stronka głowa wszystko załaduje klikam na members, włącza sie lecz gdy animacja sie kończy wraca spowrotem do 100 frame oto moje skrypty

Dla scene1
onFrame (100)
{
gotoAndStop(100)
}

Dla buttona memebrs

on (press)
(
play(101)
)

Od 101 frame zaczyna sie animacja members.swf

Prosze o pomoc

mezon 
Praktyk

Wysłany: Czw 06 Gru, 2007 19:29   

Czuję w moczu (inaczej się nie da bo "konkretnie mało konkretnie" zadane pytanie), dedukuję bo wyjścia nie ma; po tym opisie, chociaż zwrot "Od 101 frame zaczyna się animacja members.swf" dowodziłby istnienia "duszka" ale w sumie nie wygląda...
Próbowałeś zawartość members zrobić po 101 "framce"? (Jeśli jedna scena, a jak dwie, skąd można się tego domyślić), a jak skopiowałeś menu do drugiej sceny, to albo usuń animację z 1 sceny albo po 101 "framce", no przecież długo można tak dywagować...
BĄDŹ KONKRETNY! Ot takie postanowienie noworoczne...
Reasumujac jeśli masz jedną scene to po 101 "framce" zacznij zabawę z "membersem" np. od 101 do 150 a z natępną pozycją od 150... dojedziesz do 1500 "framków"...a jak dwie sceny tudzież więcej przerób dla nich menu tak aby w nich animacji juz nie było...a jak jest jakaś wskazówka co do zastosowania innych rowiązań to napisz o nich ;-) a przykładowe pliki bardzo pomagają w analizie...

Kermit 
Profesjonalista

Wysłany: Czw 06 Gru, 2007 21:18   
   Moje WWW: www.tsi.f6.pl

no mezon widze ze znasz sie na SS (swishscript) bo prawde mowiac wystarczy poprawic jego blad w skrypcie
Kod:
on (press)
(
play(101)
)

NA TAKI:

on (press) (
gotoAndPlay(101);
)

mocz tym razem cie zawiodl a wystarczylo tak naprawde wiedziec jak mu pomoc niz wypisujac to co ty wypisales. dodam jeszcze ze przeczytalem 2 razy to co napisales i chyba nie masz pojecia co mu proponujesz :D 1500 klatek jak moze wszystko zrobic w 10 na glownej linii czasowej :D nie ma to jak "amatorzy" ktorzy zgrywaja "profesjonalistow" madrymi slowami

Grzesiek82 
Fachowiec

Wysłany: Czw 06 Gru, 2007 23:24   

Kermit napisał/a:
nie ma to jak "amatorzy" ktorzy zgrywaja "profesjonalistow" madrymi slowami
no właśnie Kermit, sprawdź jak napisałeś ten skrypt, bo robisz przedszkolne błędy ;)

Kermit 
Profesjonalista

Wysłany: Pią 07 Gru, 2007 02:40   
   Moje WWW: www.tsi.f6.pl

poprostu skopiowalem i dopisalem to co tam brakowalo. nie zwracalem uwagi na nawiasy

mezon 
Praktyk

Wysłany: Pią 07 Gru, 2007 16:01   

Mezon przeprasza Peter777 jeśli został źle zrozumiany, ale widać można to było i tak odczytać. Dzięki Kermit za uświadomienie, (chwała Ci za to że zwróciłeś uwagę na pisownię komend skryptowych), ale obrażanie mnie wypisywaniem, że "amator zgrywa profesjonalistę" świadczy o Tobie nie mnie.
Peter ma sprawdzać sugestie jeśli plików nie dał żadnych, zauważ że poprawność w kodzie nić nie da jesli animację dla members zaczęto przed 101 - nie ma innych działających więc nie wiadomo.
1500 ramka była pisana z lekkim sarkazmem ale moja wina nie wytłuściłem żeby mnie za poważnie z tym zdaniem nie brać :-)
Zlepi koleś razem nasze wywody i może coś zadziała... :-)
POKÓJ

Odpowiedz do tematu