|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
kolejnosc wyswietlania (flash / css) |
Autor |
Wiadomość |
hastic
Przyjaciel

|
Wysłany: Pon 19 Lis, 2007 13:03 kolejnosc wyswietlania (flash / css)
|
|
|
Witam,
mam na stronie menu rozwijane (CSS) i pod menu mam flasha, problem w tym że po rozwinięciu menu zasłanie je flash ! wrzuciłem flasha w diva i ustawilem mu z-index ale ni epomogło (moze cos zle zrobilem) wpisalem rowniez w kodzie flash opcje transparent ale tez nie pomogło :/
oto stronka:
Kod: | http://slask.kwiatolinia.pl/ |
i kod strony i menu :
Kod: | www.sendspace.pl/file/zqw1uzkn | z góry dziekuje za pomoc
[ Dodano: Pon 19 Lis, 2007 13:36 ]
juz sobie poradzilem, trzeba bylo wpisac wmode="transparent" w <embed src>... |
|
|
|
 |
Qiub
Doradca

|
Wysłany: Sro 21 Lis, 2007 20:15 Jaja
|
|
|
1. Najpierw gościu zabierz się za poprawę tego syfu co masz na stronie jedyne 100 błędów!
2. Jak już posprzątasz i będziesz miał no error z validatora to przemyśl dlaczego flash jest medium wyższego levelu na kodem.
3. Jak się już zastanowisz to wpakuj to w poprawny kontener zgodny z W3C i będzie wszystko działać.
4. Ostatnia moja uwaga, jeżeli robisz rób to tak żeby było z czymś zgodne i działało poprawnie. Jeżeli nie umiesz stworzyć poprawnej strony w XHTMLu to może pora zatrzymać się na starszym standardzie HTML. Jednak widząc te błędy które zagościły na tej stronie wnoszę, że nawet przejście na HTMLa i tak Ci nic nie da bo i tak będziesz miał pełno błędów.
PS. Zrobiłeś 100 błędów w XHTML 1.0 Transitional a teraz sobie pomyśl ile zrobiłbyś w Strict!! |
_________________ R35P3kT
un macho con cojones de ferro yeah baby;) |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.07 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|
|