SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: nugatt
Nie 11 Lis, 2007 12:01
[Pomoc] Prezentacja multimedialna na plycie CD w SWiSHmax'ie
Autor Wiadomość
Sokrates 
Praktyk

Wysłany: Sro 07 Lis, 2007 22:27   [Pomoc] Prezentacja multimedialna na plycie CD w SWiSHmax'ie

Witam,
robie wlasnie taka prezentacje multimedialna dołączona do plyty CD w programie SWiSHmax. I mam pare pytan moze ktoś tu mi pomoże?
Prezentacja polega na odtworzeniu projektu po wlaczeniu plyty CD automatycznie (dlatego plik wynikowy powinnien/musi byc w "exe"). Gdzie maja sie wyswietlic linki do artykułów w .pdf (dokladnie ma wygladac to tak ze po kliknieci na link wyswietli sie w tym samym oknie lista linkow ktore beda kierowac do plikow pdf/exe/albo zip)
Jakis czas temu (okolo roku) pracowalem troche na flashu Macromedii i tam udalo mi sie dosc szybko to zrobic (trzeba tylko to dopracowac - Jednak ja musze to zrobic w SWiSHmax)a mam troche z tym problem.

1) Po kliknięciu na link, musze przejsc do listy linkow (we flashu robie to w ten sposob ze pierwsza strone główna z linkiem umieszczam na 1 scenie, a liste linkow do artykułów umieszczam w 2 scenie i odpowienio po kliknieciu w link przechodze do listy linkow za pomoca AScript np.: on(press){gotoAndStop(Scena2, 1)} ) Czy tak samo mozna to zrobic w SWiSHmax ? Chodzi o stworzenie kolejnej sceny i przechodzenie pomiedzy nimi. A moze macie jakis latwiejszy sposob zrobienia takiego przejscia miedzy linkami/stronami?
2) artykuly w "pdf" pobieram za pomoca getURL("tu adres do artykulu w pdf'ie"), ale otwierany jest on w domyslnej przegladarce internetowej, czy mozna jakos zrobic aby byl otwierany przez program do czytania pdf'ow - Acrobat Reader. Bez uzycia przegladarki www. A moze jest jakas inna funkcja ktora otwiera programy w domyslnych aplikacjach? Moze cos w stylu "open()"?
3) Po zapisaniu podobnego projekt (nie udalo mi sie zrobic przejscia miedzy jedna strana z linkiem a strona z lista linkow do artykulow, zrobilem tylko link ktory po klieknieciu pobieral artykul) do pliku wykonywalnego "exe" wogle nie dzialalo klikniecie na link ktory mial otworzyc artykul w pdf. A po zapisaniu do pliku "swf" link dzialal. A nic nie zmienialem. Co moze byc przyczyna takiego dzialania. Nie jestem pewny ale moze tu trzeba cos ustawic zeby otwieral pliki na dysku , zpoza progamu "exe". Jesli to to , gdzie moge to zrobic? Widzialem jakas konfiguracje przez ztrone www.

Nie wiem czy zbytnio si enie rozpisalem , i zeby ktos wogle chcial na to odpowiedziec. :-)

mielu 

Wysłany: Sro 07 Lis, 2007 23:00   

na wszystkie te pytania znajdziesz odpowiedź tu

Sokrates 
Praktyk

Wysłany: Czw 08 Lis, 2007 13:43   

Witam, udalo mi sie wszystko zrobic, ale mam teraz taki drobny problem ze standardowym menu w projekcie (EXE).
Czy i jak mozna usunac to menu ktore sie wyswietla w odtwarzaczu Flash Player. Dokladnie chodzi o "File" , "View" , "Control" , "Help"

Czy mozna to jakos usunac?

nugatt 

Wysłany: Czw 08 Lis, 2007 18:14   

Kod:
onLoad () {
    fscommand("ShowMenu","False");
}

Sokrates 
Praktyk

Wysłany: Czw 08 Lis, 2007 20:06   

A czy w jakis podobny sposob da rade sie pozbyc tej belki (niebieskiej) nad meni albo podmienic napis sie tam znajdujacy, np.: zeby wyswietlalo zamiast "Macromedia Flash Player 7" zamienic na nazwe mojej prezentacji. np.: "Prezentacja".

nugatt 

Wysłany: Nie 11 Lis, 2007 11:55   

żeby usunąć belkę to trzeba by użyć jakiegoś innego programu, swishstudio, zinc...
a sam napis przez edycję pliku exe tylko nie wiem czy to można robić.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi