takiego efekty tu chyba jeszcze nie bylo |
Autor |
Wiadomość |
mobby
Specjalista

|
Wysłany: Pią 26 Paź, 2007 21:31 takiego efekty tu chyba jeszcze nie bylo
|
|
|
witam,
jak zrobic albo moze macie juz gotowy skrypt aby zrobic cos takiego jak na stronie www.playmobile.pl chodzi o gorne pole menu (reklama produktow) ? takie ala 3d |
|
|
|
 |
nugatt

Pomógł: 75 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1389 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Nie 28 Paź, 2007 09:57
|
|
|
co to za nazwa tematu?
a poza tym to już to widziałem parę razy. pewnie jest nawet jakiś gotowiec ale na Flasha |
_________________ tomekf /// swishmaxxx |
|
|
|
 |
mobby
Specjalista

|
Wysłany: Nie 28 Paź, 2007 09:59
|
|
|
hej spece i co nie wypowiecie sie na ten temat? rozumiem ze za trudne napiszcie chociaz czy to jest az tak trudne do zrobienia...
[ Dodano: Nie 28 Paź, 2007 11:00 ]
nugatt tak wiem pod flasha jest bankowo ale potrzebuje cos takiego ale pod swishmaxa, wiadoma sprawa |
|
|
|
 |
mielu

Pomógł: 131 razy Wiek: 48 Dołączył: 06 Kwi 2006 Posty: 1177 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pon 29 Paź, 2007 09:15
|
|
|
Podobny temat był wałkowany przy lustrzanym odbiciu w nie da sie zrobić, albo nikt z nas nie potrafi zrobić lustrzane odbicie ale tak żeby zmieniało sie razem z elementem głównym.
ps można to wszystko zrobić na piechotę ale powodzenia życzę. |
|
|
|
 |
mobby
Specjalista

|
Wysłany: Pon 29 Paź, 2007 11:03
|
|
|
Mielu jak dla mnei nie musi byc lustrzanego odbicia... zalezy mi aby bylo podobnie jak jest na stronie play ale bez lustra, w takim razie takie cos da rade zrobic w swishu? |
|
|
|
 |
webmes
Znawca

Pomógł: 3 razy Wiek: 35 Dołączył: 01 Maj 2006 Posty: 86 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Pon 05 Lis, 2007 22:03
Moje WWW: www.webmes-portfolio.za.pl |
|
|
Witam,
najważniejszy w tym wszystkim będzie skrypt jaki musiał by do tego powstać. Można było by to wykorzystać do wielu rzeczy, nie tylko menu. Dlatego może wspólnymi siłami udało by się coś takiego skonstruować? |
|
|
|
 |
mobby
Specjalista

|
Wysłany: Wto 06 Lis, 2007 07:53
|
|
|
Bardzo fajnie ze ktos jeszcze mysli zeby zrobic cos wspolnymi silami.. a ja mysle tak.. jesli chodzi o cale te ladne pojawianie sie grafiki ala 3d to faktycznie bez AS sie nie obejdzie ale co do efektu odbicia to nie mysleliscie ze wystarczy dobrze przygotowany png jako grafika ze zrobionym blurem? przeciez skrypt i tak by to obracal tak jak gorna czesc grafiki wiec to na tej samej zasadzie by dzialalo.. co o tym myslicie? |
|
|
|
 |
webmes
Znawca

Pomógł: 3 razy Wiek: 35 Dołączył: 01 Maj 2006 Posty: 86 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Wto 06 Lis, 2007 12:39
Moje WWW: www.webmes-portfolio.za.pl |
|
|
Myślę, że z odbiciem masz jak najbardziej racje. Jego ruch będzie dokładnie taki sam jak elementu który odbijamy. W jakim formacie to zrobić to mniejszy problem. PNG. było by w sam raz. Pozostaje tylko kwestia dobrego AS. Niestety nie czuję się na siłach samemu coś takiego stworzyć. Może jeśli więcej osób się tym zainteresuje, np ktoś kto komu skrypty nie są tak obce. |
|
|
|
 |
mobby
Specjalista

|
Wysłany: Wto 06 Lis, 2007 13:30
|
|
|
Dokladnie tak Kto tu jest mistrzem w AS? :> |