wstawianie komponentu aby był widoczny we wszystkich scenach |
Autor |
Wiadomość |
gigimik
Początkujący
|
Wysłany: Wto 03 Lip, 2012 16:03 wstawianie komponentu aby był widoczny we wszystkich scenach
|
|
|
Jak wstawić komponent (np menu, strrowanie swf) aby był widoczny we wszystkich scenach (a jest juz ich okolo 40).
Pozdrawiam |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Wto 03 Lip, 2012 20:44
|
|
|
W scenę pierwszą i należy ej scenie zaznaczyć "use as background". |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
gigimik
Początkujący
|
Wysłany: Wto 03 Lip, 2012 21:54
|
|
|
Dzięki za odpowiedź ale niestety nie mogę nigdzie znaleźć tego "use as backgrund" (ani odpowiednika polskiego bo mam wersje swishmax4 pl).
Moze podasz jakieś wskazówki gdzie mam to znaleźć.
Sorki. Juz znalazłem. Nie sądziłem ze to jest zdefiniowane do sceny. Myślałem iz do obiektu. Po próbach okazało się jednak iz nie jet to to czego się spodziewałem. Powiedzmy, że w pierwszej scenie mam, tak jak opisałeś jakiś element. Scena ta jest traktowana jako backgrund. Wystarczy jednak, ze na kolejnych scenach są elementy, których położenie np zachodzi na komponent i niestety nie jest on już widocznym. |
|
|
|
|
^Januszr
Pomógł: 216 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 1854 Skąd: Stolyca od urodzenia
|
Wysłany: Sro 04 Lip, 2012 09:21
|
|
|
Jeżeli nie wrzucisz jakiegoś SWI to będę zgadywał to co masz na myśli, aż mi znudzi się i temat pozostanie bez odpowiedzi...
Teraz zgaduję, że może powinieneś poziomki dorzucić do tego obiektu w background. Tu jest więcej: http://swish.wodip.opole....p?p=21438#21438
Innymi słowy: obiekt.swapDepths++ |
_________________ Niestety używam nieoficjalnych wersji Swish, które można zassać z forums.swishzone.com - jest na szczycie listy w BugsForum.
|
|
|
|
|
|