blask na samochodzie |
Autor |
Wiadomość |
sebix
Początkujący

|
Wysłany: Nie 23 Gru, 2007 20:10 blask na samochodzie
|
|
|
Witam,
mam na stronce zdjecie samochodu. Jego karoseria sie swieci miejscami. Chcialbym dodac efekt blasku, przechodzacego od przodu do tylu auta. Jesli ktos moglby mi pomoc, bylbym wdzieczny. Prosilbym o gotowy efekt, lub lopatologiczne wytlumaczenie krok po kroku co robic poniewaz nie jestem dobry w swishu. Tak przy okazji to posiadam Swishmax 2
Sebastian |
|
|
|
 |
Seb
Ekspert

Pomógł: 28 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Paź 2005 Posty: 591 Skąd: takie pytanie?
|
Wysłany: Nie 23 Gru, 2007 22:50
|
|
|
szukaj na forum, było coś dokładnie z autem błysk robisz za pomocą "maski" |
|
|
|
 |
Mystic
Praktyk

|
Wysłany: Nie 23 Gru, 2007 23:03
|
|
|
A ja zamiast zabawy z maską proponuję w GIMPie/Photoshopie zrobić gwiazdkę - mały punkt z odpowiednim rozmyciem. Zapisać do PNG na przeźroczystym tle i potem zaimportować do SWISHa i nadać mu odpowiednią ścieżkę ruchu...
Poste i chyba o to kaman. |
|
|
|
 |
Seb
Ekspert

Pomógł: 28 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Paź 2005 Posty: 591 Skąd: takie pytanie?
|
Wysłany: Pon 24 Gru, 2007 00:29
|
|
|
fuckt. źle przeczytałem.. skojarzylo mi się to z maską niby błysku- ale chodziło wówczas o obrys konturu auta które było tu poruszane.. sorry, użyszkodnik wyżej ma rację
możesz zrobić to tak jak napiasł z png lub.. nałożyć drugi jpg z autem po użyciu programu graficznego nadając mu ten błysk... ew. shape radialnie z przeźroczystością na bokach, nieraz też skutkuje... przykład na shape mogę Ci wrzucić za chwilę.
[ Dodano: Pon 24 Gru, 2007 00:40 ]
jest maska, jest shape(zamiast którego mozesz dać *.PNG) i gwiazdołek... uzyj to czego potrzebujesz - pzdr |
|
|
|
 |
|