Bannerek który się zlicza - problem z kodem |
Autor |
Wiadomość |
Kordian
Praktyk

|
Wysłany: Pon 08 Paź, 2007 12:08 Bannerek który się zlicza - problem z kodem
|
|
|
witam.
Popełniłem kilka banerków dla serwisu kabaty.pl.
Oni teraz cos zmieniają i prosili mnie, żebym zamiast przekierowania na konkretną strone dodał taki kod:
on (release) {
if (clickTag.substr(0,5) == "http:") {
getURL(clickTag,"_blank");
}
}
oczywiście ja przekierowanie robiłem w opcjach sceny, a tu trzeba dodać przezroczysty przycisk nad animację. Ale ten kod jest dla flasha, i tu nie działa. Wiecie, może jak to powinienem zrobić? |
|
|
|
 |
mielu

Pomógł: 131 razy Wiek: 48 Dołączył: 06 Kwi 2006 Posty: 1177 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pon 08 Paź, 2007 12:57
|
|
|
Kordian napisał/a: | oczywiście ja przekierowanie robiłem w opcjach sceny, a tu trzeba dodać przezroczysty przycisk nad animację. |
dlaczego
przecież me być linkiem cały swf w zakładce scene dajesz go to link dla on click |
|
|
|
 |
Kordian
Praktyk

|
Wysłany: Pon 08 Paź, 2007 13:20
|
|
|
no tak robiłem do tej spory, ale oni chcą ten kod który podałem.
To jakoś z ich systemem współpracuje, że link w panelu admina sobie wpisują i coś tam jeszcze sie przy okazji robi. |
|
|
|
 |
nugatt

Pomógł: 75 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1389 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 08 Paź, 2007 16:09
|
|
|
a co ci takiego nie działa. dajesz ten kod do guzika który jest w scenie (żadnych tam sprajtów) i działa -> oni przekazują do swf poprzez flashVars albo co innego tą zmienną clickTag (ja w załączniku dałem w onLoad dla testu) i guzik otwiera daną stronę |
_________________ tomekf /// swishmaxxx |
|
|
|
 |
Kordian
Praktyk

|
Wysłany: Sro 10 Paź, 2007 09:27
|
|
|
kurcze, robi niby tak samo, ale im to nie działa :/ wrzucę po pracy plik, może spojrzycie
[ Dodano: Czw 11 Paź, 2007 22:11 ]
spojrzycie proszę na ten bannerek i zobaczcie co jest grane, czemu to nie działa |
|
|
|
 |
|