Konwersja pliku fla do swi. |
Autor |
Wiadomość |
maniek78
Bywalec

|
Wysłany: Pią 02 Cze, 2006 07:30 Konwersja pliku fla do swi.
|
|
|
Witam. Mam plik żródłowy fla, a chciałbym go edytować w SwisMaxie. Czy jest coś do konwersji plików fla do swi? |
|
|
|
 |
lord_Weiss
Ekspert

Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Lip 2005 Posty: 213 Skąd: Łodź
|
Wysłany: Pią 02 Cze, 2006 07:52
|
|
|
właśnie przyłączam się do pytania - tak się stało, że utraciłem plik wykonywalny *swi mojej strony i ni jak nie mogę edytować strony - mam tylko plik flashowy z animacją mogę to jakoś edytować w ?
Oczywiście można użyć opcji eksport w Swishu, ale wtedy wszystkie elementy są poprzestawiane we wszystkie strony ... |
_________________ www.kolorowesale.q4.pl
www.motoryzacja.ovh.org |
|
|
|
 |
erbe

Pomógł: 29 razy Wiek: 46 Dołączył: 27 Sty 2005 Posty: 527 Skąd: Poznań / Londyn
|
Wysłany: Pią 02 Cze, 2006 10:06
|
|
|
lord_Weiss napisał/a: | właśnie przyłączam się do pytania - tak się stało, że utraciłem plik wykonywalny *swi mojej strony i ni jak nie mogę edytować strony - mam tylko plik flashowy z animacją mogę to jakoś edytować w ? | Który plik flashowy?? swf?? fla??
lord_Weiss napisał/a: | Oczywiście można użyć opcji eksport w Swishu, ale wtedy wszystkie elementy są poprzestawiane we wszystkie strony ... | chyba import
A co do konwersji fla na swi to nikt jeszcze niczego takiego nie wymyślił. |
_________________ erbe
http://www.d-t-h.prv.pl |
|
|
|
 |
lord_Weiss
Ekspert

|
|
|
|
 |
erbe

|
Wysłany: Pią 02 Cze, 2006 12:32
|
|
|
Pozostaje Ci import swfa i skryptowanie od nowa albo jeśli masz plik .sbk z tą samą nazwą co oryginał .swi to proba zmiany rozszerzenia z sbk na swi. |
_________________ erbe
|
|
|
 |
maniek78
Bywalec

|
Wysłany: Pią 02 Cze, 2006 13:58
|
|
|
Mam tylko plik fla a nie swf. Polecenie import w swishu nie widzi pliku fla. Nie mogę zainstalować firmie nawet demo flasha, ponieważ licencja flasha zezwala tylko na prywatne uzywanie wersji demo i administrator nie zgodził się na zainstalowanie demo. |
|
|
|
 |
lord_Weiss
Ekspert

|
Wysłany: Pią 02 Cze, 2006 14:17
|
|
|
maniek78 napisał/a: | Mam tylko plik fla a nie swf. Polecenie import w swishu nie widzi pliku fla. Nie mogę zainstalować firmie nawet demo flasha, ponieważ licencja flasha zezwala tylko na prywatne uzywanie wersji demo i administrator nie zgodził się na zainstalowanie demo. |
No to w domu podziałaj |
_________________ www.kolorowesale.q4.pl
www.motoryzacja.ovh.org |
|
|
|
 |
erbe

|
Wysłany: Pią 02 Cze, 2006 14:52 Re: Konwersja pliku fla do swi.
|
|
|
maniek78 napisał/a: | Witam. Mam plik żródłowy fla, a chciałbym go edytować w SwisMaxie. Czy jest coś do konwersji plików fla do swi? | fla jedynie w Macromedii Flash. Jeszcze raz powtarzam - nie ma konwertera. |
_________________ erbe
|
|
|
 |
Kordian
Praktyk

|
Wysłany: Pią 12 Paź, 2007 11:25
|
|
|
a czy da się jakoś swi do flasha przenieść, lub choćby sama animację swf do flasha zaimportować, i potem nad nią np jakis zaskryptowany obiekt wrzucić? |
|
|
|
 |
Qiub
Doradca

|
Wysłany: Pią 19 Paź, 2007 18:23
|
|
|
Jest jedyna szansa tylko do wrzucenia, przekompilujesz FLA do SWF... a SWF'a importujesz w swishu - skrypty rzecz jasna idą sie rypać
Po za tym SWF jest importowany klatka po klatce jak animacja GIF, tak więc ...
Swoją drogą prawdziwy un macho con cojones de ferro nigdy nie zajmuje się Flashem to narzędzie dla profesjonalistów |
_________________ R35P3kT
un macho con cojones de ferro yeah baby;) |
|
|
|
 |
|