SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
prztestowanie osadzania SWFObject 1.5
Autor Wiadomość
januszeko
Początkujący

Wysłany: Czw 04 Paź, 2007 23:22   prztestowanie osadzania SWFObject 1.5

Prosilbym o sprawdzenie wyswietlania strony po adresem:
barmanservice.com
skorzystalem z osadzenie za pomoca swfobject jednakze ludzie dla ktorych to zrobilem twierdza ze strona nie wyswietla sie wogole [tj poza kolorem tla] nie pokazujac nawet tresci alternatywnej, ktora obecnie jest komunikat informujacy o wymaganej dla wyswietlenia strony aktualizacji flash.
Sprawa jest o tyle frapujaca ze sam flash kodowany jest w wersji 6 weic mozna by zakladac ze wszedzie sie wyswietli. Azglaszano mi ze przynajmniej na kilku kompach niestety jednak nie.

dziekuje za szybka odpowiedz :]

FliSs_tCv 
Przyjaciel

Wysłany: Czw 04 Paź, 2007 23:52   Re: prztestowanie osadzania SWFObject 1.5

wyświetla się a tak aperpropo straszna jakość tej strony mnie osobiście nie przyciąga ta czcionka chyba jakies nie porozumienie zmień ją jest strasznie nieczytelna :) pozdr

nugatt 

Wysłany: Pią 05 Paź, 2007 02:26   

Kod:
Jeśli widzisz ten komunikat oznacza to, że nie posiadasz przeglądarki Flash, bądź najwyży czas na jej aktualizację
Przeglądarkę Flash można zaktualizować/zainstalować korzystając z tego linka

przeglądarka flash? :lol:
komunikat wyświetla się prawidłowo przy wyłączonym java script.
nie wiem dlaczego im nie działa - jaka mają dokładnie przeglądarkę?
może IE3 :D
a poza tym zamknij 2 tagi meta, a jak chcesz użyć w linku target to xhtml transitional a nie strict
pokombinuj, no nie wiem, może zwykły html im pójdzie albo bez tego so.useExpressInstall('expressinstall.swf');

[ Dodano: Pią 05 Paź, 2007 03:28 ]
FliSs_tCv napisał/a:
aperpropo straszna jakość tej strony mnie osobiście nie przyciąga ta czcionka chyba jakies nie porozumienie zmień ją jest strasznie nieczytelna :) pozdr
po co ten off-topic?

januszeko
Początkujący

Wysłany: Pią 05 Paź, 2007 08:27   

dzieki nugatt ... jak zwykle mozna na ciebie liczyc :]
przegladarka flash - a bo tak :P
Zastosowalem sie do zauwazonych niedociagniec, mam nadzieje ze pomoze i kurcze jednak bedzie to dzialac dobrze. Co do Ie3 no to wlasnie o to chodzi, ja rozumiem gdyby to bylo we flash 8 i ktos dawno przegladarki nie aktualizowal [chociaz to musialoby byc baaardzo dawno] ale nie jesli to jest flash 6. Dlatego podejrzewałem, że to bardziej coś z SWFObject źle ustawiłem. Z tym, że jeśli wyświetla sie komunikat przy wyłączonej obsłudze js, a kolesie mi twierdzazenie wysietla sie nic poza kolorem tła, to mi rece odpadaja.
Jeśliktoś jeszcze mógłby zerknąć, będę dźwięczny :]
Offtop=A swoją drogą czy ktoś się orientuje jak sie sprawa ma z obsługą js ... dużo ludzi to blokuje w naszym pięknym kraju?!? Bo wg. źródeł podanych przez twórcę SWFObject podobno to 4% internautów

Odpowiedz do tematu