prztestowanie osadzania SWFObject 1.5 |
Autor |
Wiadomość |
januszeko
Początkujący

|
Wysłany: Czw 04 Paź, 2007 23:22 prztestowanie osadzania SWFObject 1.5
|
|
|
Prosilbym o sprawdzenie wyswietlania strony po adresem:
barmanservice.com
skorzystalem z osadzenie za pomoca swfobject jednakze ludzie dla ktorych to zrobilem twierdza ze strona nie wyswietla sie wogole [tj poza kolorem tla] nie pokazujac nawet tresci alternatywnej, ktora obecnie jest komunikat informujacy o wymaganej dla wyswietlenia strony aktualizacji flash.
Sprawa jest o tyle frapujaca ze sam flash kodowany jest w wersji 6 weic mozna by zakladac ze wszedzie sie wyswietli. Azglaszano mi ze przynajmniej na kilku kompach niestety jednak nie.
dziekuje za szybka odpowiedz :] |
|
|
|
 |
FliSs_tCv
Przyjaciel

|
Wysłany: Czw 04 Paź, 2007 23:52 Re: prztestowanie osadzania SWFObject 1.5
|
|
|
wyświetla się a tak aperpropo straszna jakość tej strony mnie osobiście nie przyciąga ta czcionka chyba jakies nie porozumienie zmień ją jest strasznie nieczytelna pozdr |
|
|
|
 |
nugatt

Pomógł: 75 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1389 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pią 05 Paź, 2007 02:26
|
|
|
Kod: | Jeśli widzisz ten komunikat oznacza to, że nie posiadasz przeglądarki Flash, bądź najwyży czas na jej aktualizację
Przeglądarkę Flash można zaktualizować/zainstalować korzystając z tego linka |
przeglądarka flash?
komunikat wyświetla się prawidłowo przy wyłączonym java script.
nie wiem dlaczego im nie działa - jaka mają dokładnie przeglądarkę?
może IE3
a poza tym zamknij 2 tagi meta, a jak chcesz użyć w linku target to xhtml transitional a nie strict
pokombinuj, no nie wiem, może zwykły html im pójdzie albo bez tego so.useExpressInstall('expressinstall.swf');
[ Dodano: Pią 05 Paź, 2007 03:28 ]
FliSs_tCv napisał/a: | aperpropo straszna jakość tej strony mnie osobiście nie przyciąga ta czcionka chyba jakies nie porozumienie zmień ją jest strasznie nieczytelna pozdr | po co ten off-topic? |
_________________ tomekf /// swishmaxxx |
|
|
|
 |
januszeko
Początkujący

|
Wysłany: Pią 05 Paź, 2007 08:27
|
|
|
dzieki nugatt ... jak zwykle mozna na ciebie liczyc :]
przegladarka flash - a bo tak
Zastosowalem sie do zauwazonych niedociagniec, mam nadzieje ze pomoze i kurcze jednak bedzie to dzialac dobrze. Co do Ie3 no to wlasnie o to chodzi, ja rozumiem gdyby to bylo we flash 8 i ktos dawno przegladarki nie aktualizowal [chociaz to musialoby byc baaardzo dawno] ale nie jesli to jest flash 6. Dlatego podejrzewałem, że to bardziej coś z SWFObject źle ustawiłem. Z tym, że jeśli wyświetla sie komunikat przy wyłączonej obsłudze js, a kolesie mi twierdzazenie wysietla sie nic poza kolorem tła, to mi rece odpadaja.
Jeśliktoś jeszcze mógłby zerknąć, będę dźwięczny :]
Offtop=A swoją drogą czy ktoś się orientuje jak sie sprawa ma z obsługą js ... dużo ludzi to blokuje w naszym pięknym kraju?!? Bo wg. źródeł podanych przez twórcę SWFObject podobno to 4% internautów |
|
|
|
 |
|